- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vlada Ukrajine predlaže: Zabraniti sve transportne veze sa Rusijom na 50 godina

© Sputnik / StringerZgrada Vlade Ukrajine u Kijevu
Zgrada Vlade Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Pratite nas
Vlada Ukrajine predlaže da se zabrane sve transportne veza sa Rusijom na period od 50 godina, dokument je objavljen na sajtu ukrajinske Vlade.
„Odobriti i dati na razmatranje Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine predloge za primenu na period od 50 godina specijalnih ekonomskih i drugih restriktivnih mera (sankcija) koje odgovaraju principima njihove primene, utvrđenim Zakonom Ukrajine ’o sankcijama’, na transportni sektor Ruske Federacije“, navodi se u tekstu.
Dokument predviđa zabranu direktnog vazdušnog saobraćaja Ruske Federacije sa Ukrajinom, kao i zabranu stanovnicima Rusije da koriste vazdušni prostor Ukrajine, zatim zabranu ulaska u Ukrajinu automobilima koji su registrovani na teritoriji Rusije, zabranu u svim carinskim režimima železničkih veza za osobe koje su povezane sa Ruskom Federacijom, kao i zabranu plovidbe u unutrašnjim vodama Ukrajine i ulazak brodova koji plove pod ruskom zastavom u morske luke Ukrajine.
Predstavnik ukrajinske Vlade u Vrhovnoj radi Taras Meljničuk je u avgustu prošle godine saopštio da je Ukrajina jednostrano prekinula sporazum sa Rusijom o koordinaciji aktivnosti u železničkom transportu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala