- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski veslači ne mogu na Olimpijske igre – savez hitno reagovao

© AP Photo / Darron CummingsSrpski veslači
Srpski veslači - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Pratite nas
Izvršni komitet Svetske veslačke federacije (FISA) doneo je odluku da suspenduje Veslački savez Srbije zbog neizmirenih finansijskih obaveza za Svetski kup 2022. i Svetsko prvenstvo 2023. godine, što bi značilo da srpski veslači ne idu na Olimpijske igre. VSS je odmah reagovao saopštenjem u kom se navodi da će se situacija ubrzo rešiti.
Suspenzija Veslačkog saveza Srbije odnosi se na to da srpski veslači ne mogu da se takmiče ni u Srbiji ni u svetu, na to da ne mogu da idu na Olimpijske igre i na to da ne mogu da budu domaćini nijednog takmičenja.
Do suspenzije je došlo zbog dugova, ali VSS je izdao saopštenje u kojem se navodi da će svi problemi biti rešeni.
„VSS obaveštava javnost da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema FISA već izmiren, a da je ostatak plaćanja ugovoren sa FISA i da nema bojazni da će naši sportisti da ostanu bez nastupa na međunarodnim takmičenjima“, ističe se u saopštenju VSS.
Veruje se da će suspenzija ubrzo biti ukinuta.
„U toku je završavanje finansijske procedure i isplata obaveza za SP u veslanju koje je održano u našem glavnom gradu, koja je kasnila iz administrativnih razloga, a što je automatski dovelo do privremene suspenzije našeg saveza. Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo je isplatu, ubrzano radi na rešavanju problema i obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku“, navodi se u saopštenju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
SPORT
Novakova prosta matematika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala