- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski državni službenici prelaze na domaće automobile: Vozni park popunjava „lada“

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaLada vesta
Lada vesta  - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Pratite nas
Uprava za poslove predsednika Rusije krajem 2023. godine kupila je seriju od 105 automobila „lada vesta“ za svoje službenike.
„U cilju realizacije ukaza predsednika Rusije Vladimira Putina o prioritetnom korišćenju ruskih automobila za potrebe federalnih državnih službenika, Uprava za poslove predsednika Rusije organizovala je zamenu službenih vozila strane proizvodnje automobilima ruske proizvodnje“, saopštila je Uprava.
Pre svega radi na zameni starijih vozila čiji dalji rad zahteva dodatne finansijske troškove. Takvi automobili se prodaju na javnim aukcijama, a prihod se koristi za kupovinu novih vozila i opreme za njih.
Ranije je saopšteno da je Generalno tužilaštvo Rusije kupilo 70 vozila „lada vesta“. Takođe, u vozni park Državne dume ušlo je 100 novih vozila iste marke koje će koristiti poslanici.
Ruski predsednik Vladimir Putin je još u avgustu prošle godine govorio o prelasku državnih službenika na vozila domaće proizvodnje. On je istakao da svi ruski zvaničnici treba da voze automobile koji su napravljeni u Rusiji.
Pogledajte još:
Automobil Aurus - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
RUSIJA
„Lada“, „aurus“, „moskvič“: Ruski službenici prelaze na domaće automobile
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala