- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpsko kolo u Vašingtonu vodilo Jokića do rekorda sezone /video/

© AP Photo / Nick WassNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Pratite nas
Nikola Jokić vodio je Denver do pobede nad Vašingtonom u gostima rezultatom 113:104. U meču kom je prethodilo nezvanično veče „veče srpske baštine“ i igralo se kolo, Somborac je bio posebno motivisan i zabeležio je rekord sezone sa 42 poena, uz 12 skokova, osam asistencija i tri blokade.
Srpska narodna nošnja, šajkače, opanci, i naravno čuveno kolo, podstaklo je Nikolu Jokića da „eksplodira“ u Vašingtonu i da odigra najefikasniji meč u dosadašnjem delu sezone.
Keti Vindž, američka reporterka s NBA parketa bila je fascinirana srpskom narodnom nošnjom i tradicionalnim plesom, za koji je rekla da joj je omiljeni na svim NBA parketima i da će se u budućnosti potruditi da nauči. Ali, da se vratimo na impresivnog i nezaustavljivog Nikolu Jokića, najboljeg košarkaša današnjice.
Denver je od početka do kraja kontrolisao dešavanja na parketu u Vašingtonu, a Jokić je držao školu košarke. Uvodnu deonicu Nagetsi su rešili u svoju korist rezultatom 33:24, a Jokić je pri vođstvu 25:20 već postigao 14 poena za svoj tim, imao je dva skoka i isto toliko asistencija posle nepunih 10 minuta igre.
Već tada se moglo naslutiti koliko je centar Denvera i dvostruki MVP NBA lige raspoložen za igru.
Izbrojao bi vrlo verovatno košarkaški genije iz Sombora i do 50 da ga trener Majkl Meloun nije odmarao u poslednjem kvartalu. Jokić je pola četvrtine proveo na klupi.
Za 36 minuta u igri, Nikola je šutirao 15/20 iz igre, slobodna bacanja 12/14, imao je tri rampe i jednu ukradenu loptu uz pomenutih 12 skokova i osam dodavanja ka saigračima.
I sve to bez izgubljene lopte!
Impresionirao je Amerikance Nikola, pa se osim srpskog kola koje se igralo, sa tribina od strane domaće publike u nekoliko navrata začulo: „MVP, MVP...“.
Iza Jokića koji je zatrpao koš rivala sa 42 poena, bio je Kanađanin Džamal Mari sa 19, isto toliko je postigao i Majkl Porter Džunior.
S druge strane najefikasniji je bio Kajl Kuzma sa 17 poena, pratio ga je Gaford sa 15, isto toliko imao je i Džouns.
Od ostalih srpskih košarkaša koji su se u noći između nedelje i ponedeljka našli na parketu, Nikola Jović je u ubedljivom porazu Majamija od Orlanda – 105:87 postigao samo dva poena i imao je tri asistencije.
NBA rezultati
Orlando – Majami 105:87
Vašington – Denver 104:113
Hjuston – Boston 107:116
Finiks – Indijana 117:110
L.A. Lejkers – Portland 134:110
Zvezda i FMP - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
SPORT
Zvezda pobedila FMP
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala