- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Američki plaćenici otkrili ─ borbeni duh Ukrajinaca na niskom nivou

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Pratite nas
Američki plaćenici, koji se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine, otkrili su da je u vojsci veoma teška situacija, pre svega zbog nedostatka oružja i borbenog duha ukrajinskih vojnika koji je na niskom nivou, piše list „Hil“.

„Veteran američke vojske Đino, koji se nalazi u Glavnoj obaveštajnoj upravi (GUR) Ukrajine, istakao je da im nedostaje oružje i oprema, kao i da je veoma nizak nivo borbenog duha kod Ukrajinaca na frontu“, navodi se u članku.

List dodaje i da je američki plaćenik zajedno sa još dvojicom došao u Vašington na sastanke na kojima su pričali o događajima u Ukrajini. Oni se nadaju da će moći da doprinesu da Amerika usvoji novi paket pomoći Ukrajini. Smatraju da je izdvajanje nove pomoći pitanje života i smrti i tvrde da američka podrška Kijevu može da promeni situaciju na bojnom polju.
Još jedan američki plaćenik, koji se predstavlja kao R, ispričao je da nema dovoljno vremena za pripremu vojne operacije i dodao da ukrajinska vojska veoma zavisi od neprofitnih organizacija koje isporučuju pancire, kacige, čizme, pa čak i hranu.
Pogledajte i:
Testiranje ruske rakete Burevestnik - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
RUSIJA
Ukrajinska kontraofanziva vinula rusko naoružanje u nebesa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala