- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vlahović odbio poređenje sa Ronaldom

© AP Photo / Marco AlpozziDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Pratite nas
U top formi nalazi se Dušan Vlahović, koji je sa nova dva gola u trijumfu nad Lećeom (3:0) u gostima, trasirao Juventusu put do prvog mesta Serije A. Italijanski mediji momentalno su počeli da hvale Srbina na sav glas, čak su ga uporedili sa Kristijanom Ronaldom.
Šest golova na prethodnih pet utakmica u dresu „torinske stare dame“ postigao je srpski reprezentativac i na sve to dodao je još jednu asistenciju. Impresivno!
Ove sezone je Dušan Silni postigao 11 golova u Seriji A na 19 mečeva i trenutno je drugi na listi strelaca italijanskog šampionata, iza neprikosnovenog lidera Lautara Martineza sa 18 pogodaka, dok je Francuz iz Milana Olivije Žiru treći sa 10 golova.
Juventus se mučio u duelu protiv Lećea i mreže su mirovale posle prvih 45 minuta, da bi u nastavku preko Vlahovića „slomio“ otpor domaćina i to sa dva gola u razmaku od devet minuta.
Takav strašan učinak naterao je italijanske novinare da ga uporede sa slavnim Portugalcem koji je u periodu od 2018. do 2021. godine branio boje Juventusa, s kojiom je osvojio dva Skudeta.
„Nemojte preterivati“, odgovorio je na prvu loptu Vlahović, ne želeći bilo kakva poređenja sa portugalskim superstarom, da bi zatim nastavio:
„Jasno je da sam srećan i zadovoljan zbog dva postignuta gola, ali ne bih ih postigao da nisam imao pomoć saigrača. Zahvaljujem im se, trudićemo se da nastavim u istom ritmu. Ostvarili smo važnu pobedu“, zaključio je Dušan Vlahović, prva zvezda Juventusa ove sezone bez ikakve dileme.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
SPORT
Odgovor na nezaslužene kritike – za devet minuta dva gola Vlahovića!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala