- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Rusija se neće odreći svog nuklearnog štita

© Sputnik / Vitaliy BelousovRaketni sistemi "Topolj M"
Raketni sistemi Topolj M - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
Pratite nas
Ukrajinski političari ne treba ni da sanjaju da će se Rusija jednostrano odreći svog nuklearnog štita, on je potreban za zaštitu zemlje, izjavio je za Sputnjik prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu Saveta Federacije Rusije Viktor Bondarev.
„Rusija nikada neće jednostrano odustati od svog nuklearnog štita: on nam je potreban da bismo se zaštitili od Zapada, a ne da bismo ga napali. To je prava garancija, da se nijedan nitkov pri zdravoj pameti ne osmeli na direktan sukob sa nama. Životinjski strah će ih sprečiti od toga. Stoga se, osećajući mržnju prema Rusiji, lukave zemlje Zapada i bore protiv Rusije tuđim rukama (do poslednjeg Ukrajinca). I kad nas već sve ove države ne pobeđuju na bojnom polju, onda nas sigurno neće naterati da potpišemo sraman mir koji ne bi bio u našem interesu. Neka o tome ne sanjaju“, rekao je Bondarev, komentarišući izjavu ukrajinskog ministra odbrane Ivana Gavriljuka koji je rekao da bi sukob u Ukrajini mogao da se završi potpisivanjem sporazuma koji predviđa i da se Rusija odrekne nuklearnog oružja.
Senator je takođe nazvao „izmišljotinama idiota“ mišljenje onih koji podržavaju režim Zelenskog da će „Ukrajina diktirati uslove za mir Rusiji nakon završetka specijalne vojne operacije“.
„Ključna tačka ovog ‘buncanja ludaka’ je da Rusija mora da se odrekne nuklearnog oružja. Zapitao bih: zašto bismo to odjednom uradili? Nikada nismo koristili ovu vrstu oružja i ne nameravamo, nadam se da nas nikada neće primorati da to učinimo kao preventivnu meru. Razumnije bi bilo zahtevati opštu zabranu nuklearnog oružja, a pre svega zabraniti da ga upotrebljavaju Sjedinjene Američke Države, koje su jedine u svetu upotrebile nuklearne bombe protiv stanovnika dva japanska grada“, naglasio je senator.
Bondarev je dodao da se buncanje „banderovskog“ zamenika ministra ne završava jednom glupom izjavom: prema Gavriljuku, Ukrajina bi, kao rezultat pregovora, trebalo da obnovi svoje granice koje je imala 1991. godine.
„To jest, Krim i Novorosija su u tom slučaju navodno bezuslovno ukrajinski. Da se niste obezobrazili vi koje pokreće kolektivni Zapad, kad nam tako nešto predlažete? Zar je Rusija kapitulirala? Sve je upravo suprotno: ne uspevši da sprovedu kontraofanzivu, izgubivši deo ogromne podrške SAD i EU, Ukrajinci su odjednom došli na ideju da se svi ratovi završavaju pregovorima i mirovnim sporazumom“, ocenio je parlamentarac.
S tim u vezi, Bondarev je podsetio da je upravo Nemačka, koja je izgubila u Drugom svetskom ratu, bila prinuđena da kapitulira, a ne SSSR.
„Metodično ćemo uništavati režim (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenskog, oslobađajući jedno naselje za drugim. I pobeda će biti naša! To naši neprijatelji treba da shvate i da se što pre predaju, inače im neće preostati ništa osim kapitulacije“, zaključio je Bondarev.
Oružani sukob između Rusije i Ukrajine mogao bi da se završi potpisivanjem sporazuma koji predviđa i odustajanje Rusije od nuklearnog naoružanja, izjavio je ranije u intervjuu za „Tagešpigl“ zamenik ukrajinskog ministra odbrane Ivan Gavriljuk.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala