- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Nemačka čini medveđu uslugu Izraelu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
Pratite nas
Odluka nemačkih vlasti da se suprotstave Južnoafričkoj Republici u Ujedinjenim nacijama, koja je podnela tužbu Međunarodnom sudu UN protiv Izraela zbog genocida u Gazi nije iznenadila Rusiju, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„To se događa u svetlu bespogovorne podrške koju Berlin uvek pruža Izraelu bez osvrtanja na njene posledice“, navela je Zaharova.
Ona je naglasila da takva politika Berlina odavno zauzima važno mesto među tihim dogmama i „poretkom zasnovanim na pravilima“ koja određuje Vašington.
Prema mišljenju Zaharove, nemačka elita je učinila medveđu uslugu Izraelu: Berlin se u saopštenju oslanja na „istoriju Nemačke i zločine protiv čovečnosti u vidu Holokausta“, samim tim označavajući sebe kao „eksperta“ za pitanja masovnog ubijanja ljudi.
„Istorija zna mnogo primera kada su zločinci koji su počinili teške zločine kretali ispravnim putem i, koristeći svoja znanja o nezakonitom iskustvu, pomagali da se spreče slična zlodela... Vidimo da je Nemačka pošla drugim putem odnosa sa svojom prošlošću. Ponovo, kao pre 80 godina, u postupcima zvaničnog Berlina se uočava deljenje ljudi po nacionalnoj pripadnosti, koje je podignuto na novi, izoštreniji nivo“, navela je Zaharova.
Moskva ponašanje nemačkih vlasti smatra nedopustivim, nemoralnim i nezakonitim, navela je Zaharova i dodala da najviše zabrinjava obnova nemačkog militarizma u svetlu odobravanja neonacističke prakse.
"Ta tendencija može imati krajnje negativne posledice za sudbinu same Nemačke, kao i Evrope i sveta, ako se ima u vidu nemačko protivrečno istorijsko iskustvo", dodala je Zaharova.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala