- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Dule Savić: Zapad i Amerika ulaze u totalno ludilo – sve je neizvesno, samo se zna ko će pobediti

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Dule Savić
Maša Radović i Dule Savić - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
Pratite nas
Mislim da Zapad nije iscrpeo svo svoje ludilo i bezumlje koje ih je obuhvatilo pre više od decenije, a nekoliko decenija unazad njihove prethodnike. Ranjena zver je najopasnija. Davljenik se hvata ne samo za poslednju slamku već i hvata sve druge da potopi sa sobom, kaže Dušan Savić.
Na početku godine u kojoj nas očekuju velike igre kako sportskim tako i na geopolitičkim terenima, razgovarali smo sa legendom jugoslovenskog i srpskog fudbala i sporta uopšte – Dušanom Duletom Savićem.
Gostujući u emisiji „Maša i...“ čuveni centarfor Crvene zvezde otkrio je hoće li ukrajinski predsednik zbog propale kontraofanzive dobiti drugi žuti karton, treba li uključiti var tehnologiju za proveru regularnosti predstojećih izbora u Americi, ali i gde smo nazadovali kao civilizacija s obzirom da su u antičko doba ratovi zaustavljani zbog Olimpijskih igara, a danas se zbog političkih igara reprezentacije određenih zemalja isključuju sa sportskih takmičenja.
„Koliko god je ova takozvana zapadna civilizacija napredovala u tehnici, u tehnologiji, u tim otkrićima koja ponekad pomognu ljudima, još više su odmogli i učinili da narod strada, da države stradaju. Ako su negde tu napredovali, nazadovali su u ljudskosti, u moralu, otuđili su se i odvojili od Boga“, objašnjava naš sagovornik.
Na pitanje dokle će da traje prljava igra Zapada u kojoj nas zbog Kosova konstantno drže u ofsajd poziciji, Savić odgovara:
„Otvaraće Amerikanci i druge frontove da bi zamazali svoje poraze, one od Avganistana, pa sad Rusije, Ukrajine, moraće negde kao da pobede. A te njihove pobede su u stvari porazi ali teška stradanja drugih, malih posebno. Prvi put su naišli na tvrd kamen. To je najveća greška svakoga ko krene na Rusiju, on je neminovno osuđen na težak poraz. Ja se samo nadam da će naše pitanje biti rešeno onog momenta kada Rusija završi sa Ukrajinom jer će se tada stvoriti druga arhitektura politička, geopolitička i vojna na svetu i mislim da će onda moći malo više da se posveti i ovom našem pitanju. Kada se to bude desilo, videćete da će Amerikanci otići iz Bondstila, a onda Šiptari za njima i nama neće preostati ništa drugo nego da se vratimo na svoje Kosovo i Metohiju i po prvi put, verovatno, bez prolivanja krvi i opaljenog metka, sem možda nekih sporadičnih koškanja. To vreme neminovno dolazi. Nadam se da će to biti za našeg života“.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radoviću formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala