- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Tragična i teška vest za razumevanje – nadam se da će doći svi kojima je Dejan bio u srcu“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
Pratite nas
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović pozvao je navijače da dođu u što većem broju na meč sa Megom, koji je posvećen nekadašnjem igraču "crno-belih" Dejanu Milojeviću.
Ulaz na ovaj meč biće besplatan, a Partizan je pozvao sve navijače koji sutra dođu u Arenu, da na sebi imaju crnu majicu ili duksericu kako bi i na taj način odali počast Dejanu Milojeviću, koji je pre četiri dana preminuo od posledica srčanog udara.
Milojević je od 2021. godine bio pomoćni trener Golden Stejta. On je 2004. do 2006. igrao za Partizan, a od 2012. do 2020. je bio trener Mege.
"Utakmica je posvećena Milojeviću, koji nas je veoma rano napustio. Ponavljati sve ono što se o Dejanu zna, kakav je bio čovek igrač i trener mislim da je sve poznato. Tragična vest, mnogo teška vest da se razume, ali nadam se da će svi ljudi kojima je Dejan bio u srcu prepoznati i doći na tu utakmicu između njegova dva kluba, Partizana i Mege", rekao je Obradović, prenosi zvanični sajt Partizana.
On se potom osvrnuo na meč sa Megom, koja je u četvrtom kolu ABA lige 23. oktobra prošle godine pobedila Partizan rezultatom 88:86.
"Naravno da ćemo probati da igramo. Mega je igrala izvanrednu utakmicu protiv nas u prvom delu prvenstva. Mladi igrači, uvek željni dokazivanja. Mislim da će tako biti i ovog puta. Ali verovatno je najbitnije da navijači prepoznaju i dođu u velikom broju na utakmicu koja je posvećena Milojeviću", naglasio je Obradović.
Trener košarkaša Mege Marko Barać izjavio je uoči meča sa Partizanom da veruje da će svi zajedno na lep način da obeleže sećanje na Dejana Milojevića.
Milojević je preminuo pre četiri dana u 47. godini od posledica srčanog udara. On je od 2021.
"U nedelji za nama smo ostali bez Milojevića što je nenadoknadiv gubitak za Megu i za ceo košarkaški svet. Njegov prerani odlazak je izuzetno pogodio sve i u takvoj atmosferi je priprema utakmice bila jako otežana. Moji momci su uspeli i pored toga da ostanu fokusirani i maksimalno angažovani na treninzima i na tome sam im posebno zahvalan", rekao je Barać, prenosi zvanični sajt kluba.
Utakmica 17. kola ABA lige između Partizana i Mege biće odigrana u ponedeljakod 19 sati u Štark areni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala