- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Četiri sata drame i epska pobeda Rubljova – Rus je u četvrtfinalu

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
Pratite nas
Neverovatni Andrej Rubljov, ruski teniser, plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Aleksom De Minorom, domaćim teniserom, rezultatom 6:4, 6:7, 6:7, 6:3, 6:0 posle više od četiri sata borbe. Pre Andreja na terenu je bio Karen Hačanov koji je poražen od strane Janika Sinera rezultatom 6:4, 7:5, 6:3.
Upornost i siloviti forhendi Andreja Rubljova na jednoj i strašna forma uz izuzetno kretanje Aleksa De Minora na drugoj strani. Spektakl u osmini finala Australijan opena bio je zagarantovan.
Od samog starta bilo je napeto i to zahvaljujući Australijancu koji je zapretio sa dve brejk lopte. Spasao ih je Rubljov, a onda je on bio taj koji je pojačao ritam i prvi protivniku oduzeo servis gem.
Daleko je to bilo do rešenog posla, sa nulom je De Minor uzvratio i doneo potpuno drugačiji ritam. Taman kada se činilo da australijski teniser preuzima ritam, Rubljov pravi novi brejk i osvaja prvi set.
Nošen domaćaom publikom i Andrejevom sve većom nervozom razigrao se De Minor, ali nije uspevao da prelomi. Propustio je pet brejk lopti dok je sa druge strane spasao tri. Morao je da odluči taj-brejk u kojem je na kraju De Minor bio bolji.
Sav raskoš belog sporta stao je u treći set kada su Australijanac i Rus priredili pravu tenisku predstavu. Poeni od 35 udaraca, neverovatno kretanje na obe strane i razmene sa druge planete, u svemu tome uživala je publika koja se u tim trenucima sve više trudila da iznervira Andreja.
De Minor je napravio brejk, vodio je do same završnice, a onda u devetom gemu Rubljov uzvraća. Tri set lopte propustio je De Minor, ali četvrtu je iskoristio u taj-brejku.
Da smo gledali starog Rubljova možda bismo u nastavku videli i potpuno drugačiji scenario. Ruski teniser koji bi u ovakvim situacijama potpuno potonuo, ovoga puta se uzdigao i pojačao ritam kao da je tek izašao na teren.
Po jedan brejk razmenili su u četvrtom setu, a onda je u šestom gemu Rubljov protivniku još jednom oduzeo servis.
Magičan tenis igrao je Andrej i samo ga je preneo u peti set. Kada je bilo najpotrebnije on je igrao najbolje!
Dva brejka napravio je ruski teniser i oba je potvrdio za ogromnu prednost od 4:0, ali ni to mu nije bilo dovoljno. Sa nulom je završio peti set!
Osim Andreja na terenu je bio i Karen Hačanov, ali Janik Siner bio je prejak za ruskog tenisera. Italijan je za ceo meč Karenu dozvolio samo jedan brejk i uspeo je da se plasira u četvrtfinale.
Upravo će Siner biti naredni protivnik Rubljovu.
Adrijan Manarino - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
SPORT
Novak ga je „ponizio“ – ali Francuz je jednim gestom oduševio svet /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala