- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Eliminisana prva teniserka sveta u Australiji

© AP Photo / Mark BakerJelena Ribakina – Iga Švjontek
Jelena Ribakina – Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
Iga Švjontek, najbolja teniserka sveta, eliminisana je u trećem kolu Australijan opena od neverovatne Linde Noskove, 19-godišnje Čehinje, rezultatom 3:6, 6:3, 6:4.
Od početka Australijan opena Iga Švjontek nimalo nije blistala na terenu naročito u drugom kolu protiv Danijel Kolins kada je bila na ivici poraza.
Nije uspela poljska teniserka da podigne formu, a sa druge strane u trećem kolu imala je fantastičnu, talentovanu i mladu Lindu Noskovu koja je znala da iskoristi svaku Iginu grešku.
U prvom setu se Čehinja nije snašla, dopustila je brejk i Švjontek je osvojila set, međutim drugi set imao je potpuno drugačiji scenario. Nakon štp je bilo napeto u prvoh osam gemova i nakon što je spasila jednu brejk loptu Noskova Igi oduzima servis gem sa nulom i potom ga potvrđuje.
Noskova je bolje otvorila i set odluke, napravila je rano brejk, međutim ubrzo ga je vratila najbolja teniserka sveta. Nije odustajala 19-godišnjakinja koja je potom u sedmom gemu napravila novi brejk i došla na korak bliže pobedi.
Iga je zapretila u poslednjem gemu, povela je sa 30:0, ali Noskova se vratila i iskoristila prvu meč loptu protiv prve teniserke sveta.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
SPORT
Medvedev rutinski eliminisao Kanađanina – sačekalo ga iznenađenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala