- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Blokiranje "Jutjub" kanala Nikite Mihalkova je zapadna cenzura

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaNikita Mihalkov
Nikita Mihalkov - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
Pratite nas
Blokiranje „Jutjub“ kanala režisera Nikite Mihalkova je klasičan primer političke cenzure i patološke netrpeljivosti neoliberalnog Zapada, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Prilikom pokušaja logovanja na „Jutjub“ kanal „BesogonTV“ pojavljuje se saopštenje o tome da je nalog blokiran zbog mnogobrojnih ili ozbiljnih kršenja „Jutjub“ pravila u vezi sa diskriminacijskim izjavama.
„Trenutna odluka vlasnika ‘Jutjuba’, američke korporacije ‘Gugl’, klasičan je primer političke cenzure i patološke netrpeljivosti neoliberalnog Zapada prema gledištima i mišljenjima koja se razlikuju od njihovih“, napisala je ona na društvenim mrežama.
Ona je dodala da je „zaštita prava na slobodu dostupa informacijama, pluralizam mišljenja, sloboda govora – sve je to prazna priča za Belu kuću, Stejt departmenta i još više za privatnu korporaciju koja je pod kontrolom američkih obaveštajnih službi“.
„Za njih nije ništa da narušavaju čak i ključne odredbe domaćeg zakonodavstva - prvi amandman na američki Ustav koji zabranjuje saveznoj vladi da spreči bilo koga da izrazi svoje mišljenje ili kazni nekoga za ono što je rečeno“, navela je Zaharova.
Ranije je saopšteno da je blokiran „Jutjub“ kanal režisera Nikite Mihalkova koji je imao više od pola miliona pratilaca.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini je protiv Rusije uveden veliki broj sankcija, uključujući blokiranje resursa agencije „Sputnjik“ i televizijskih kanala RT. Stranice ovih medija nisu dostupne evropskim korisnicima „Gugl“ pretraživača, cenzurisani su njihovi kanali na „Jutjubu i na „Meta“ platformama (Rusija je „Metu“ proglasila ekstremističkom organizacijom).
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala