- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šokantno upozorenje iz NATO-a: Budite spremni na totalni rat protiv Rusije u narednih 20 godina

© Flickr / MarijananaRusija NATO ilustracija
Rusija NATO ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
Pratite nas
Civilno stanovništvo treba da se pripremi za totalni rat protiv Rusije u narednih 20 godina, izjavio je šef vojnog komiteta NATO Rob Bauer, a prenosi izdanje „Telegraf“.
„Moramo da shvatimo da se naš miran život sam po sebi ne podrazumeva. Upravo zato treba da se spremimo na sukob protiv Rusije. Moramo biti spremni na sve. Treba stvoriti sistem koji će omogućiti da se obuči više ljudi za slučaj rata, nezavisno od toga, hoće li do njega doći ili ne“, ocenio je on.
Bauer je pohvalio Švedsku za to što je tražila od građana da se spreme za rat pre zvaničnog stupanja zemlje u Severnoatlantski savez.
„Sve počinje odatle. Svest o tome da se ne može sve isplanirati i da neće sve biti dobro u narednih 20 godina“, naglasio je on.
Pored toga, Bauer je pozvao na modernizovanje industrije kako bi se omogućila brža proizvodnja oružja i municije.
U oktobru prošle godine, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus takođe je pozvao na pripreme za mogući sukob u Evropi.
Kao odgovor na to, poslanik Državne dume Rusije sa Krima, Mihail Šeremjet, izjavio je da nemačke vlasti svojom agresivnom politikom same iniciraju rat u evropskim zemljama. Prema njegovim rečima, garancija mira i prosperiteta u regionu mogu biti samo prijateljski i dobrosusedski odnosi sa Rusijom.
Moskva je više puta isticala da nije pretnja ni po jednu zemlju NATO, ali da će pratiti dejstva koja su potencijalno opasna za njene interese. Istovremeno, Rusija ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, dok Zapad mora da odustane od kursa militarizacije Evrope.
Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je ranije da Moskva ne želi direktan vojni sukob sa Severnoatlantskom alijansom, ali ako neko to bude želeo, Moskva će biti spremna za to.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala