Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da su prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika na severu KiM u opštinama Kosovska Mitrovica i Leposavić, a da od danas počinje prikupljanje potpisa i u Zvečanu i Zubinom Potoku.
"Neophodno je da dođe ne samo do smene tih lažnih nelegitimnih gradonačelnika već i do smene albanskih nelegitimnih odbornika koji su takođe izabrani na tim izborima" u aprilu prošle godine, rekao je Petković za RTS.
Petković je precizirao da danas u 9 sati počinje prikupljanje potpisa u Zvečanu i Zubinom Potoku i da očekuje da će vrlo brzo i građani i u te dve opštine prikupiti potpise i tako jasno staviti do znanja da tzv. gradonačelnici nemaju šta da traže u opštinama i institucijama koje pripadaju Srbima.
On je rekao da je od 5. decembra kada je pokrenuta inicijativa za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije nastala potpuna panika u Prištini i da su prištinske vlasti na razne načine pokušavale da spreče taj proces.
"Kad bih vam pričao o svim mogućim potezima Prištine i tog albanskog lokalnog rukovodstva u četiri opštine, mogao bih knjigu da napišem koji su sve to bili izmišljeni razlozi i opstrukcije, samo da ne bi došlo do početka prikupljanja potpisa", rekao je Petković.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala