- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Skandalozno pismo ambasadora Rajlija vrhunac drskosti i opasnog delovanja

Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oštro je kritikovao ponašanje britanskog ambasadora u BiH Džulijana Rajlija i poručio da Rajli neće uređivati šta će i kako raditi mediji u Republici Srpskoj, pruživši istovremenu punu podršku glavnoj i odgovornoj urednici Alternatvne televizije (ATV) Miljani Kos i zaposlenima.
Dodik je naveo da je Rajlijevo skandalozno pismo upućeno ATV-u vrhunac drskosti i krajnje opasnog delovanja, koje neće biti tolerisano.
Dodik kaže da ambasador Velike Britanije, za razliku od njegovih prethodnika koji su na dnevnoj bazi upućivali pretnje predstavnicima Srpske, preti i medijima i obraća se s listom zahteva o tome kako bi trebalo da se izveštava o sumnjivim aktivnostima njegovog osoblja.
Svojim opasnim radnjama u BiH, Britanci su se duboko kompromitovali i potpuno je jasno da bi ambasador želeo da sve to zataška, ali ne može i neće ućutkati ni medije ni zvaničnike Srpske, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.
On je podsetio da su institucije Republike Srpske zbog takvog delovanja već preduzele akcije i prekinule komunikaciju s ambasadorima čije štetno delovanje narušava odnose među narodima u BiH i koji, kako kaže, svojim vršljanjem samo prave nered.
Uz podršku Kosovoj, Dodik je pružio podršku i zaposlenima na ATV-u koji su, dodaje on, ,,bili izloženi Rajlijevom divljanju" jer nisu dozvolili da ih zastraše pretnje ,,bahatog i isfrustriranog ambasadora", nego su profesionalno i odgovorno obavljali svoj posao.
© Tanjug / OKSANA TOSKICBanjaluka, zgrada Predsedništva
Banjaluka, zgrada Predsedništva - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
Banjaluka, zgrada Predsedništva
Ambasador Velike Britanije u BiH Džulijan Rajli uputio je pismo glavnoj i odgovornoj urednici ATV-a Milijani Kos u kojem je, između ostalog, naveo da je ,,zabrinut" zbog priloga ATV-a od 16. januara u vezi sa sankcijama koje je Velika Britanija uvela marketinškoj agenciji Mania jer je bila angažovana u organizaciji proslave Dana Republike Srpske.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala