- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Aleksandar Timofejev novi glavni i odgovorni urednik NIN-a

© Foto : Snimak sa ekrana/ Jutjub/ 24 minuta sa Zoranom Kesićem - Zvanični kanal Aleksandar Timofejev novi glavni i odgovorni urednik NIN-a
Aleksandar Timofejev novi glavni i odgovorni urednik NIN-a - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
Pratite nas
Aleksandar Timofejev, bivši novinar i urednik B92, direktor Studija B i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije biće od 8. februara glavni i odgovorni urednik NIN-a, navodi se u saopštenju tog nedeljnika.
Aleksandar Timofejev novinarstvom je počeo da se bavi 1987. godine na Studiju B, a radio je i u informativnim redakcijama radija i televizije B92.
Od 2007. do 2014. bio je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B, a od 2015. je menadžer Sektora integrisanih komunikacija na RTV Vojvodina.
Jedan je od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), dobitnik raznih nagrada i priznanja iz oblasti novinarstva.
Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a, među kojima je i dosadašnji glavni urednik Milan Ćulibrk, prošle nedelje su napustili ovaj nedeljnik.
Kako su naveli, taj nedeljnik napustili su zbog toga što je nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović najavila promene uređivačke koncepcije, ali ove novinare „nije uverila da će svoj posao moći da rade kako su i dosad činili, prenosi RTS.
Krajem avgusta kompanija Ringier Srbija celokupan vlasnički udeo prenela je na direktorku ove kompanije Jelenu Drakulić Petrović, koja je tako, u celosti, postala vlasnica NIN-a.
U međuvremenu, „Junajted medija“ je saopštila da će uskoro biti pokrenut novi nedeljni list na srpskom tržištu u kojem će cela redakcija dosadašnjeg nedeljnika NIN nastaviti svoj rad.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala