- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Tri osobe zadržane u bolnici nakon trovanja u aleksinačkoj fabrici „Magna“

Pratite nas
U Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš, tokom noći je primljeno šest pacijenata iz Aleksinca, gde je sinoć došlo do masovnog trovanja od isparenja u fabrici „Magna“, a na daljem bolničkom lečenju zadržane su tri osobe.
Kako je navedeno iz UKC Niš, odmah nakon prijema, svi pacijenti - četiri ženske osobe i dva muškarca - hitno su dijagnostički obrađeni, primenjena je terapija i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining.
Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, radi dalje opservacije su zadržane dve pacijentkinje B.U. (45) i D.P. (47) i pacijent M.K. (29).
Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni.
Tokom noći, nakon svih procedura na kućno lečenje, u potpuno stabilnom stanju otpuštene su dve osobe - pacijent S. N. (23) i pacijentkinja S. J. (25). Kad je reč o šestoj primljenoj pacijentkinji M.S. (20), ona je još odmah nakon prijema, na lični zahtev, u potpuno stabilnom stanju otišla kući.
Lekari UKC Niš, kako to protokoli nalažu, odmah obavestili i nacionalni centar za trovanje VMA i da su sa njima takođe bili u kontaktu tokom čitave noći.
Vozilo Hitne pomoći na auto-putu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
DRUŠTVO
Incident u aleksinačkoj fabrici „Magna“ - 30 radnika otrovano isparenjem lepka, troje teže povređeno
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala