- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pakistan izveo vojne udare na teritoriju Irana, devetoro mrtvih /video/

© AP Photo / Anjum Naveed)Vojnik Pakistana
Vojnik Pakistana - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2024
Pratite nas
Pakistanska vojska saopštila je danas da je izvela precizne udare na "teroriste" u Iranu, koristeći bespilotne letelice, rakete, lutajuću municiju i stalna oružja koja su pogodila grupacije pod nazivom "Oslobodilačka armija Beludžistana" i "Oslobodilački front Beludžistana".
U saopštenju se navodi da je vojska ''maksimalno'' pazila da se izbegne kolateralna šteta, i pozvala na ''dijalog i saradnju'' u rešavanju pitanja između dve ''bratske zemlje'', prenosi Rojters.
Iz Ministarstva spoljnih poslova u Islamabadu saopšteno je da su vazdušni udari koje su pakistanske snage izvele na iransku teritoriju bili opravdani zbog toga što su preduzeti ''u svetlu verodostojnih obaveštajnih podataka o predstojećim terorističkim aktivnostima velikih razmera''.
Dodaje se da je Pakistan iranskim službama poslao više dosijea sa konkretnim dokazima o prisustvu i aktivnostima terorista pakistanskog porekla na teritoriji Irana.
U napadima pakistanskih snaga ubijeno je devetoro ljudi.
Premijer Pakistana Anvar ul-Hak Kakar hitno napušta Svetski ekonomski forum u Davosu, gde je trebalo da boravi do 22. januara, i vraća se u svoju zemlju.
Iran je u utorak saopštio da je gađao baze militanata u Pakistanu povezane sa Izraelom.
Pakistan je saopštio da su u tom napadu pogođeni civili i da je dvoje dece ubijeno, uz upozorenje da će biti posledica za koje će Teheran biti odgovoran.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala