- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović jači od Nemca i drame – Srbin spasio dve meč lopte i realizovao četvrtu!

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2024
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo Australijan opena, nakon što je u pet setova i preko tri sata borbe pobedio favorizovanog Nemca Jana Lenarda Štrufa – 6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6. Miša je spasio dve meč lopte u taj-brejku petog seta, dok je realizovao četvrtu i slavio je rezultatom 11:9. Naredni protivnik biće mu Tomi Pol.
Kecmanović, inače 60. na ATP rang-listi, uspeo je da priredi mini senzaciju u Melburnu i da eliminiše 25. igrača planete.
U prvom setu bilo je izjednačeno, igralo se gem za gem sve do sedmog, kada je Srbin uspeo da „ukrade“ servis rivalu i da dođe do prednosti 4:3.
Taj jedan brejk ispostaviće se kao dovoljan za ovajanje uvodnog seta posle 33 minuta borbe.
U nastavku susret Štruf se konsolidovao i počeo je da dominira. Napravio je brejk u četvrtom gemu, poveo sa 3:1 i rutinski je, bez većih problema stigao do izjednačenja.
Posle potvrde, usledio je još jedan, ukupno dupli brejk za 5:1, a ubrzo i 6:1. Za samo 24 minuta bio je okončan set.
Treći set bio je priča za sebe. Rovovska bitka vodila se između Srbina i Nemca, a potvrda koliko je bilo napeto i ujednačeno ogleda se u činjenici da niko nije ispustio servis gem, te je tajbrejk morao da odluči pobednika seta.
Miomir Kecmanović imao je više koncentracije i sreće, te je uspeo da realizuje drugu set loptu i da povede sa 2:1 u setovima.
A onda, scenario koji je malo ko očekivao. Preslikan drugi set. Ponovo Jan Lenard Štruf pravi dva brejka i ekspresno dolazi do novog izjednačenja, i to identičnim rezultatom 6:1.
U petom setu, setu odluke, Kecmanović se u potpunosti psihološki vratio. Izbacio je iz glave ono što se desilo u četvrtom setu, uspeo je da dođe do brejka za 3:1 i činilo se da je na pravom putu da stigne do skalpa i plasmana u treće kolo Australijan opena.
Ali, već u narednom gemu usledio je ribrejk u režiji Nemca.
Igralo se zatim gem za gem, a Kecmanović je sebe doveo u poziciju da ima dve meč lopte na servis Nemca, Ipak, izvukao se Štruf i ponovo se ušlo u tajbrejk.
Ovoga puta, na talonu je bio ne samo set, već meč, a kao pobednik je izašao sjajni Miomir Kecmanović. Uspeo je da se izbori sa dve meč lopte, da bi na kraju realizovao svoju četvrtu za plasman u naredno kolo AO - 11:9!
Njemu će naredni protivnik na prvom grend slemu u sezoni biti Amerikanac Tomi Pol, koji je u četiri seta eliminisao Britanca Džeka Drejpera.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
SPORT
Novak o ljudima, neljudima i – drvetu: „Ne mogu da kažem koje je“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
SPORT
Rusi pozivaju Đokovića na prijateljski meč sa Srbijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala