- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Komedija „Živi i zdravi“' u bioskopima od februara

© Foto : Ustupljeno SputnjikuKomedija „Živi i zdravi“ u bioskopima od februara
Komedija „Živi i zdravi“ u bioskopima od februara - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2024
Pratite nas
Komedija „Živi i zdravi“ Ivana Marinovića stiže u bioskope u prvoj nedelji februara.
Venčanje, tradicija, sukob novog i starog, ali i prelepi ambijent primorja Crne Gore, okvir su ovoj dirljivoj i eksplozivnoj komediji u kojoj uloge tumače Tihana Lazović, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Snježana Sinovčić Šiškov, Momčilo Pićurić, Goran Slavić, Dejan Đonović i drugi.
Komedija prati mladi par pre i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, venčanje pretvaraju u farsu sa nizom neočekivanih obrta.
Uzbudljiva situacija začinjena je pićem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji nalažu.
Beogradska premijera filma „Živi i zdravi“ zakazana je za 6. februar, dok će premijera u Crnoj Gori biti održana nedelju dana ranije, 31. januara.
Film je prethodno svetsku premijeru imao u glavnom takmičarskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Talinu.
Režiju i scenario potpisuje Ivan Marinović koji je publici poznat po debitantskom ostvarenju „Igla ispod praga“, filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i prikazan na više od 50 međunarodnih filmskih festivala.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala