- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Francuski oficir u penziji ekskluzivno za Sputnjik objasnio zašto Francuzi ginu u Ukrajini

© FotoFransoa Modem
Fransoa Modem - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2024
Pratite nas
U redovima francuskih plaćenika u Ukrajini nalaze se ljudi koji su prošli ratove u Avganistanu i Africi, mnogi jedva znaju i da govore na ruskom i ukrajinskom jeziku, izjavio je za Sputnjik francuski oficir u penziji Fransoa Modem koji je ratovao na strani Donjecke i Luganske Narode Republike i u zoni specijalne vojne operacije.
"Francuski plaćenici su veoma različiti. Treba obratiti pažnju na kanadske plaćenike koji govore francuski. Oni, uglavnom, dolaze iz krugova radikalnih nacionalista i ovde vide priliku da ostvare patetični san da revidiraju rezultat Velikog otadžbinskog rata. Odnosno, oni su otvoreni nacisti, hitlerovci koji organizuju slanje novih militanata kampova za obuku koje poseduju u Parizu i Lionu. Imaju veze sa Casa Pound (neofašističke organizacije) u Italiji i na ideološkoj liniji su sa Azovom*. Svi razumemo da ovde nema čak ni ozbiljnih političkih planova i ambicija", saopštio je francuski oficir.
Kako je istakao, u pitanju su sportski entuzijasti, narkomani, a neki od njih imaju borbeno iskustvo iz avganistanskih i afričkih kampanja. Veoma ograničen broj njih se bori jer vladaju slabim ukrajinskim ili ruskim jezikom. Zbog toga ih drže u rezervi. Većina onih koji su bili na liniji razdvajanja je ranjena ili ubijena, objasnio je oficir.
"Oni i dalje predstavljaju pretnju za nas. Ali to je slabi intelektualni materijal koji ne može da stvori velike strukture, a generalno se ne vidi povećanje njihovog broja u redovima neprijatelja. Samo meso, glupo, koje treba glupo da umre. Neke od njih poznajem lično, jedva da znaju da kompetentno iskažu bilo kakvo mišljenje čak i na francuskom", zaključio je Modem.
*ekstremistička organizacija zabranjena u Rusiji
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala