- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki general: Ukrajina gubi rat protiv Rusije

© AP Photo / Alexandru DobreAmerička vojska pod zastavom
Američka vojska pod zastavom - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2024
Pratite nas
Prekid američke pomoći Ukrajini bi doveo do kardinalnih promena i Rusija bi mogla da preuzme kontrolu nad Ukrajinom, smatra američki general u penziji Džek Kin u intervjuu televiziji „Foks njuz“.
„Ukrajina će izgubiti u slučaju da im ne damo pomoć i izgubiće svoju Vladu. Rusija će preuzeti kontrolu nad zemljom. Pogledajte šta se događa. Situacija se dramatično promenila zbog kašnjenja u finansiranju i zbog mogućnosti da je neće ni biti. Rusija trijumfuje, govore o potpunoj pobedi u Ukrajini“, rekao je on.
Kin je naveo da je Ukrajina prešla na odbranu i da je postala obazrivija jer zna da joj je municija pri kraju.
Ranije je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio da Sjedinjene Američke Države ne pripremaju novu isporuku oružja Ukrajini jer više nemaju za to sredstava, a poslednji paket pomoći je Kijevu isporučen 27. decembra.
Administracija u Vašingtonu je pre skoro četiri meseca Kongresu predala zahtev za dodatna sredstva u 2024. finansijskog godini, koja je u SAD-u počela 1. oktobra prošle godine, kako bi pomogla Izraelu i Ukrajini, kao i kako bi se suprotstavila Kini i Rusiji u azijsko-pacifičkom regionu. Američka administracija na čelu sa Džozefom Bajdenom je želela da dobije oko 106 milijardi dolara.
Pogledajte i:
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Bela kuća: Ukrajina bez američke pomoći uskoro ostaje bez naoružanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala