- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze i dostojanstveni oproštaj za Posebnog /video/

© AP Photo / Alfredo FalconeŽoze Murinjo
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
Pratite nas
Gotovo deceniju i po Roma nije osvojila trofej, uspeo je u njene vitrine da ga donese Žoze Murinjo, ali je njegova saga u rimskom gradu okončana - otkazom.
Komentari posle smene Portualca na društvenim mrežama ukazuju na sve što je on uradio u Romi i konstatuju da je nezasluženo smenjen.
"Prekinuo je post od 14 godina, odveo nas je do dva uzastopna finala evropskih takmičenja. Murinjovo vreme u Romi je obeleženo uspesima i samo uspesima. Hvala Žoze, pravi navijači će te uvek poštovati!", navodi jedan od navijača Rome.
Murinjo je poslednji put napustio trening centar Rome u suzama.
Murinjo je pre manje od mesec dana rekao da želi da ostane u Romi.
"Reći ću nešto što nikada nisam rekao jer nisam hteo da kažem. Hoću da ostanem u Romi. Moj izbor nikada ne bi bio da napustim ove divne navijače. Nikada", naveo je Murinjo.
"Ne razumem mržnju prema Murinju. Ako gledate van njegovog ličnog karaktera, on je trener koga vole njegovi igrači i mnogi navijači. Jedan od retkih trenera koji je zadržao relevantnost više od 20 godina. Ne može se za mnogo njih to reći. Poštovanje!", naveo je novinar Niko Kantor.
O tome da su navijači toliko voleli Murinja svedoči i snimak od pre nekoliko meseci kada je Portugalac uprkos naredbi člana obezbeđenja, dozvolio navijaču da ga zagrli.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala