- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Premijerno prikazan film „Nedelja“: Ovacije za glumce i autore

© Tanjug / Marko ĐokovićPremijera filma "Nedelja"
Premijera filma Nedelja - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
Pratite nas
Film „Nedelja“, priča o jednom od najpopularnijih pevača na ovim prostorima Džeju Ramadanovskom, premijerno je prikazan u mts Dvorani, a publika je dugim aplauzom i ovacijama pozdravila autorsku i glumačku ekipu.
„Izuzetno sam ponosan na ovaj projekat koji je produkcijski bio izazovan, ali mislim da imamo bioskopski hit. Raduje me što ćemo oživeti sećanja na velikog Džeja Ramadanovskog. Takva legenda to i zaslužuje. 'Nedelja' je film koji prikazuje Džejev život iz jednog drugačijeg ugla. On otkriva do sada neispričanu priču o odrastanju deteta koje je, zahvaljujući svom talentu, postalo jedan od najpoznatijih pevača na ovim prostorima“, istakao je producent Vladan Anđelković pre projekcije filma.
„Nedelja“ je nastala po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića, u režiji Nemanje Ćeranića i Miloša Radunovića.
© Tanjug / Marko ĐokovićHusein Husa Alijević u ulozi Džeja pozdravljen dugim aplauzom
Husein Husa Alijević u ulozi Džeja pozdravljen dugim aplauzom - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
Husein Husa Alijević u ulozi Džeja pozdravljen dugim aplauzom
„Za mene film 'Nedelja' ima poseban značaj. Dao sam sto odsto sebe na ovom projektu i raduje me što već sada čujem pozitivne komentare. Osećam odgovornost prema Džeju i njegovoj porodici i zaista sam želeo da ovu ulogu iznesem na pravi način. Džej je neko ko je jako teško živeo u detinjstvu. Kad je ušao u lovu, to je bio samo impuls da pokaže svoju dobrotu “, otkrio je Husein Husa Alijević koji tumači slavnog pevača.
Premijeri su prisustvovale i Džejeve ćerke, Ana Ramadanovski i Marija Ramadanovski Davidović, kao i veliki Džejev prijatelj Miodrag Mića Softić, koji je i učestvovao u snimanju filma.
On je rekao da je film snimljen po istinitim događajima i da se sve što gledaoci mogu da vide, zaista i desilo, ali je naravno prikazano „na filmski, umetnički način“:
„Džej je bio poseban, dobar čovek, umiljat, dobar za druge, loš za sebe“.
Film „Nedelja“, u kome igraju i Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Maša Đorđević, na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije i regiona biće od 18. januara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala