- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković o burnim reakcijama: Dobacivali su mi – izašlo je iz mene

© AP Photo / Alessandra TarantinoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
Pratite nas
Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković izašao je na kraj sa Aleksejem Popirinom (3:1) u drugom kolu Australijan opena, a posle duela istakao je da je reakcija na kraju meča izašla iz njega zbog frustracije izazvane dobacivanjem tokom meča.
Novak se obratio navijačima posle teško izvojevanog trijumfa nad Popirinom.
„Nije bilo lako, jednostavno sam imao sreće, u pojedinim fazama, set i po je bio je bolji teniser na terenu. Iskoristio sam momentum u tajbrejku, to su neverovatne stvri koje donosi tenis. U nekim momentima sam igrao na visikom nivou, ali generalno sam zadovoljan prolaskom u treće kolo“, rekao je Đoković.
Publika je pokušavala na različite načine da ga poremeti tokom duela.
„Izašlo je iz mene... Našao sam način da pobedim. Uzimajući okolnosti u kojima smo igrali, nije bilo lako, borio sam se i sa sobom. Moram da prihvatim neke stvari koje su se dešavale. Mnogi su dobacivali i jednostavno sam pozvao jednog navijača dole na teren da mi se suprotstavi jedan na jedan. Posle se izvinio, dešava se“, rekao je Đoković.
I ranije se dešavalo da Nole sporije krene i gubi setove na startu turnira, pa onda poveća brzinu do kraja turnira.
„Iskreno se nadam da neću gubiti setove. Za mene je najvažnije da idem što je dalje, da nađem pravu formu. Konretno u prvim kolima je uvek teško, protivnici nemaju šta da izgube, igraju najbolje što mogu. Nekako uspevam da nađem način da prođem. Nadam se da će moja forma biti bolja kako bude tekao turnir. Ne bih da ulazim u detalje kako se osećam, nosim sa sobom situaciju, imao sam ih mnogo u karijeri. Najvažniji je progres na turniru. Imamo vremena između mečeva“, rekao je Novak.
Na kraju je rekao Đoković Niku Kirjosu da se vrati i da igraju zajedno dubl.
Kristijan Belić - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
SPORT
Partizan ostao bez „motora“, pa doveo golmana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala