- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Najveće japanske transportne kompanije privremeno obustavile saobraćaj Crvenim morem

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaIzlazak sunca na Crvenom moru
Izlazak sunca na Crvenom moru  - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
Pratite nas
Japanska transportna kompanija „Nipon Jusen“ saopštila je da obustavlja plovidbu Crvenim morem, objavila je agencija „Džiđi“.
Saobraćaj je privremeno obustavljen zbog napete situacije u regionu.
Agencija je takođe saopštila da se nakon početka bombardovanja, kao i u vezi sa zahtevom koalicije SAD i Velike Britanije, brodovi neće približavati ovom regionu.
Naknadno je TV „NHK“objavila da su najveće japanske transportne kompanije potpuno obustavile saobraćaj preko Crvenog mora, a među njima su pomenuta „Nipon Jusen“, kao i „Mitsui O.S.K. Lajns“ (MOL) i „Kavasaki Kisen“.
Do sada su one samo ograničavale plovidbu brodova, povezanih sa Izraelom, a od sada će biti obustavljen saobraćaj i svih ostalih brodova.
Kao alternativna ruta biće korišćen put preko Rta Dobre nade na jugu Afrike, što će dovesti do povećanja rokova isporuke i porasta troškova prevoza.
Podsetimo, američka vojska i njeni saveznici izveli su pre četiri dana udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. To je bio prvi udar na Hute od kako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala