- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki mediji: Na futroli za pištolj Hantera Bajdena pronađen kokain

© AP Photo / Visar KryeziuArhivska fotografija. Potpredsednik SAD Džo Bajden sa sinom Hanterom Bajdenom i sestrom Valeri Bajden Ovens i ostalim članovima porodice na Kosovu u avgustu 2016.
Arhivska fotografija. Potpredsednik SAD Džo Bajden sa sinom Hanterom Bajdenom i sestrom Valeri Bajden Ovens i ostalim članovima porodice na Kosovu u avgustu 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
Pratite nas
Američki istražitelji su prošle godine pronašli tragove kokaina na futroli za pištolj Hantera Bajdena, sina američkog predsednika, objavio je TV kanal Ej-Bi-Si njuz pozivajući se na materijale Tužilaštva.
Kako se navodi, Tužilaštvo je pozvalo sud da ne prihvati zahtev Hantera Bajdena da se odbace optužbe protiv njega zbog nezakonitog posedovanja oružja, što je, inače, zabranjeno, zavisnicima od narkotika.
„Snaga dokaza je neosporiva… Da bude jasno: istražitelji su bukvalno pronašli drogu na futroli u kojoj je optuženi čuvao pištolj“, prenosi američka TV navode iz Tužilaštva.
FBI je utvrdio da se radi o kokainu.
Podsetimo, Ministarstvo pravde SAD podnelo je početkom decembra prošle godine novu krivičnu prijavu protiv sina američkog predsednika u kojoj je optužen da nije platio poreze u iznosu od 1,4 miliona dolara.
Prema optužnici koju je podigao Okružni sud u Kaliforniji, Hanter Bajden (53) je optužen za tri krivična dela i šest prekršaja u vezi sa neplaćanjem poreza.
Njemu preti kazna do 17 godina zatvora ukoliko bude osuđen, preneo je Rojters.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala