Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa pomoćnikom državnog sekretara SAD u Davosu: Važni razgovori o budućnosti Srbije

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić i Džejms O’Brajan
Aleksandar Vučić i Džejms O’Brajan - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom tokom boravka u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu.
„Kasna večernja šetnja ulicama Davosa sa Džejmsom O’Brajanom. Važni razgovori o budućnosti Srbije, odnosima sa Prištinom i poboljšanju srpsko-američkih odnosa. Za Srbiju je važno, i verujem moguće, da sa SAD izgradi odnose većeg poverenja i saradnje u budućnosti“, napisao je predsednik Srbije na društvenim mrežama.
Vučić je ranije danas na marginama Foruma u Davosu razgovarao sa premijerom Belgije Aleksanderom De Kroom o evropskom putu Srbije tokom aktuelnog predsedavanja Belgije EU.

"Dobar razgovor sa Aleksanderom De Kroom o globalnim i regionalnim temama, kao i o jačanju sveukupnih odnosa Srbije i Belgije. Razgovarali smo i o koracima Srbije na putu evrointegracija tokom aktuelnog belgijskog predsedavanja Savetom EU", naveo je Vučić.

Vučić je najavio i posetu direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafaela Grosija Srbiji.
Vučić je nakon razgovora sa Groseijem, na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu naveo da će tokom posete Grosija biti razgovora o ključnim pitanjima za razvoj Srbije i regiona.
"Očekujemo da Rafael Grosi, generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) uskoro poseti Beograd i da razgovaramo o ključnim pitanjima za razvoj naše Srbije, Zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope", napisao je Vučić.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala