- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvučna pojačanja stigla u Novi Sad i Niš

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Letošnji dolazak proslavljenog bivšeg reprezentativca Srbije Adema Ljajića u Novi Pazar kao da je pokrenuo „lavinu“ povrataka internacionalaca u srpski fudbal, a nove zanimljive destinacije su Novi Sad i Niš.
Novosadska Vojvodina je dovela najzvučnije pojačanje u dosadašnjem toku prelaznog roka, radi se o bivšem igraču Rada i Zvezde Njegošu Petroviću.
Momak koji ima 24 godine u Novi Sad stiže posle boravka u Granadi, najpre kao pozajmljeni igrač uz mogućnost otkupa na kraju sezone.
"Nisam pratio domaću ligu ali mislim da je napredovala od kada sam otišao. Ove sezone su četiri kuba igrala evropska takmičenja, što pokazuje da se pomak desio. Što se Vojvodine tiče ciljevu su da probamo da uzemo treće mesto i da probamo da osvojimo Kup. Ono što mogu da donesem ekipi, sigurno je iskustvo iz Španije. Nadam se da ću moje iskustvo pomoći ekipi i da će se ciljevi ostvariti", istakao je Petrović.
Dodaje da je pred početak sezone imao ponudu da ode za Engleksu ali da do realizacije posla nije došlo.
"Prva sezone u Španiji mi je najviše donela, najviše sam tada napredovao. Prva liga me je prijatno iznenadila. Osećamo sam se kako sam želeo da se osećam tada. Uspeli smo odmah da se vratimo u La ligu i to je jedno značajno iskustvo. Radio sam sa ozbiljnim trenerima i igračima, što mi je mnogo značilo. Od početka ove sezone se pričalo da li ću ostati. Imao sam ponudu da idem za Engelsku, za Norič i klub me nije pustio. Dato mi je obećanje da ću igrati. Ali kada na 19 utakmica ostvariš jednu pobedu kao tim, osetiš da je vreme za promenu sredine", zaključio je Petrović.
Vezni 24-godišnji fudbaler karijeru je počeo u Radu, a potom je igrao za Crvenu zvezdu, sa kojom je osvojio dve titule i Kup.
On je treće pojačanje Vojvodine u zimskom prelaznom roku, nakon Vukana Savićevića, nekadašnjeg igrača Zvezde i Dragana Rosića, doskorašnjeg golmana niškog Radničkog, gde ne sede skrštenih ruku i već su načinili značajne korake u prelaznom roku.
Rosića će na golu zameniti Nikola Vasiljević, Nišlija koji je prethodne sezone proveo u dresu Crvene zvezde, a dovedena su još dva pojačanja.
Posle Andrije Lukovića u Niš je stigao Boris Krstić, takođe rođeni Nišlija koji je nastupao za mlađe kategorije Partizana, a u svoj grad se vraća na pozajmicu iz slovačke Žiline.
„S obzirom na to da sam igrao kao mlađi ovde, ostalo mi je u glavi nešto što nisam ostvario u Radničkom, a to je da zaigram za prvi tim. Uglavnom znam sve mlađe igrače iz tima, znamo se kako privatno tako i sa terena, sa nekima sam bio saigrač, protiv nekih sam igrao. Starije sam upoznao i svi su za sada što sam video dobri momci, tako da verujem da neće biti problema da se brzo uklopim“, rekao je Krstić.
Novosadski i niški superligaš nastavak sezone dočekuju u različitom raspoloženju, Vojvodina se kao sedmoplasirana bori za plasman više, dok je pred Radničkim borba za opstanak pošto se nalazi na pretposlednjem mestu tabele.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala