- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sastanak u Davosu o Ukrajini doživeo krah

© AP Photo / Markus SchreiberUčastniki Vsemirnogo эkonomičeskogo foruma v Davose. Arhivnoe foto
Učastniki Vsemirnogo эkonomičeskogo foruma v Davose. Arhivnoe foto - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Rezultati sastanka o Ukrajini u Davosu bili su neuspešni za Kijev i „njegove zapadne gospodare“, navodi se u komentaru zvanične predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

„14. januara u švajcarskom Davosu održan je četvrti sastanak o Ukrajini u ′kopenhagenskom formatu′ (bez Rusije). I mada je broj zastupljenih zemalja i organizacija navodno porastao u odnosu na prethodnu rundu na Malti 28. oktobra 2023. sa 66 na 82, količina nije garancija kvaliteta. Događaj u Davosu nije bio izuzetak. Njegovi rezultati, osim ′porodične′ fotografije učesnika i dogovora o mogućim novim sastancima, opet su se pokazali promašajem za Kijev i njegove zapadne gospodare‟, primetio je diplomata.

Kako se navodi, Kijev i Zapad nisu uspeli da prošire antiruski tabor posle sastanka u Davosu o Ukrajini.
"Uprkos povećanju njihovog (učesnika) broja, Ukrajina i Zapad nisu uspeli da postignu ni povećanje antiruskog tabora, ni usvajanje završnog dokumenta. Čak i saopštenje predsedavajućeg - Ukrajine i Švajcarske - sadrži napomenu da dokument ne odražava mišljenja svih učesnika“, istakla je diplomata.
Zaharova je istakla da su sastanci u „kopenhagenskom formatu“, uključujući i sastanak u Davosu o Ukrajini, štetni za rešavanje ukrajinske krize.
„Svi sastanci u kopenhagenskom formatu, uključujući sastanak u Davosu i naredne runde, su besmisleni i štetni za rešavanje ukrajinske krize“, zaključila je diplomata.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala