- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najbolja je – Saška Sokolov: „Sanjam zlato na Paraolimpijskim igrama“

© Foto : POKSSaška Sokolov
Saška Sokolov - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Nagrada za najboljeg sportistu 2023. godine pripada srpskoj paraolimpijki atletičarki Saški Sokolov, koja je prošle godine na Svestkom prvenstvu u Parizu osvojila čak dve srebrne medalje.
Saška, koja se takmiči u bacanju koplja, istakla je da je zadovoljna urađenim i da sanja zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama.
„Prošla godina bila je izuzetno uspešna za mene. Osvojila sam dosta prvih mesta na međunarodnim mitinzima, kao i na državnom prvenstvu. Prošle godine sam bila dupli vicešampion sveta na Svetskom prvenstvu u Parizu. Bavim se atletikom od 2014. godine, a san mi je da osvojim zlato na Paraolimpijskim igrama. Ove godine me očekuju Šampionat u Japanu i Paraolimpijske igre u Parizu. Idem na medalju, a videćemo kako će kockice da se sklope i da li će to da bude zlatno odličje“, rekla je Saška Sokolov.
Generalni sekretar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB) Nemanja Radović izjavio je da je izuzetno ponosan na uspehe sportista sa invaliditetom u prošloj godini.
Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizuje svečanost na kojoj će biti proglašeni najbolji sportisti sa invaliditetom za 2023. godinu. SSOSIB će na odgovarajući način da zahvali i onim kolektivima i pojedincima koji su posebno doprineli razvoju sporta i uopšte unapređivanju položaja ove populacije u Beogradu.
„Biće dodeljena nagrada za najbolje sportiste u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Biće dodeljena priznanja najboljim klubovima i svima onima koji su doprineli uspesima sportistima sa invaliditetom. Kriterijumi za dodelu nagrada bili su pre svega ostvareni rezultati na međunarodnim takmičenjima“, rekao je Radović za Tanjug.
Pa dodao:
„Nadam se da ćemo u 2024. da nastavimo sa uspesima i sa proširivanjem međunarodne saradnje na koju smo izuzetno ponosni u 2023. Očekujemo još bolje rezultate od naših sportista u 2024. godini. Ono što je prevashodni cilj našeg saveza u ovoj godini je rekreacija i zdravlje svih onih koji se rekreativno bave sportom. Mi pokrivamo sve sportove kojima se bave osobe sa invaliditetom“.
Nikola Miličić - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
SPORT
Miličić u Partizanu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala