- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska izvodi tepih-bombardovanje ukrajinskih položaja dronovima „inferno“

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaIspaljivanje drona u zoni specijalne vojne operacije
Ispaljivanje drona u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Ruske snage su na više pravaca u zoni specijalne vojne operacije započele tepih-bombardovanje ukrajinskih položaja pomoću specijalnih dronova „inferno“, saopštila je kompanija za proizvodnju ovih dronova „Rustehdron“.
U kompaniji su objasnili da je dron „inferno“ opremljen sa devet otvora za bacanje granata. Tokom izvršavanja borbenog zadatka on prelazi preko ukrajinskih rovova, otvara odeljke za municiju i izbacuje granate u seriji od po tri. Na taj način se dobija analog tepih-bombardovanja u velikoj avijaciji i ljudstvo neprijatelja trpi gubitke. Dron takođe može efikasno da bombarduje laka oklopna vozila.
Kako su naveli u kompaniji, „Rustehdron“ je već predao stotine bespilotnih bombardera „inferno“ jedinicama u zoni specijalne vojne operacije.
Dron, inače, ne mora da lebdi iznad rovova, jer ima dodatnu kameru usmerenu na nišan – uređaj baca bombe u pokretu. Ovo prilično povećava preživljavanje dronova, dok se dron koji lebdi može oboriti malokalibarskim oružjem.
„Inferno“ nosi četiri kilograma borbenog opterećenja, koji može da uključuje granate VOG-17, GP-25 i specijalno proizvedenu fabričku municiju za bacanje sa koptera sa fragmentiranim i kumulativnim tipovima bojevih glava. Domet dejstva bespilotne letelice je pet kilometara.
Dron „inferno“ pripada tipu FPV dronova. Kompanija „Rustehdron“ trenutno je jedina u Rusiji koja proizvodi FPV dronove sa funkcijom bombardovanja.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala