- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Ledeni talas pogodio veliki deo SAD, temperature i do minus 34 stepena Celzijusa

© AP Photo / David ZalubowskiSneg u Denveru
Sneg u Denveru - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Talas ledenog vremena praćen snažnim vetrovima nastavio je danas da se širi na oblasti Stenovitih planina, Velikih ravnica, Srednjeg zapada i na mnoge delove centralne Amerike sa temperaturama ispod minus 34 stepena Celzijusa.
Oko 110.000 američkih domova i preduzeća ostalo je od juče kasno uveče bez struje, najviše u Oregonu, prenosi AP.
Elektro-energetska kompanija Portland General Elektrik upozorila je da bi ledene kiše danas mogle da odlože napore da se poprave kvarovi na mreži i uspostavi elektro-napajanje.
Zvaničnici sektora javnog transporta pozvali su stanovnike da izbegavaju putovanja jer se očekuje da će putevi biti opasni i klizavi od leda koji bi mogao da optereti drveće i dalekovode i dodatno oteža situaciju.
Nastava je danas otkazana za učenike u Portlandu i drugim većim gradovima, uključujući Čikago, Denver, Dalas i Fort Vorta.
Oluje i hladne temperature uticale su na sve, od putovanja avionom, preko utakmica plej-ofa hokejaške lige do unutarstranačkih izbora republikanaca u Ajovi.
Niske temperature i nevreme odneli su više ljudskih života širom Amerike.
Najmanje četiri osobe su smrtno stradale u oblasti Portlanda, uključujući dve osobe za koje se sumnja da su preminule od hipotermije.
Jedan muškarac je poginuo nakon što je drvo palo na njegovu kuću, a jedna žena je stradala u požaru koji izbio kada je drvo palo na kamp kućicu.
U državi Viskonsin je pokrenuta istraga o smrti tri beskućnika u Milvokiju, a zvaničnici kažu da je hipotermija najverovatniji uzrok.
Očekuje se da će kiša i susnežica i u nastavku dana nastaviti da padaju u delovima jugoistoka SAD.
Upozorenja na zimsku oluju je na snazi za okruge Lorens, Limeston i Medison u Alabami, za okrug Frenklin u Tenesiju, u jugoistočnom Arkanzasu, severoistočnoj Luizijani i velikom delu severnog, centralnog i jugozapadnog Misisipija.
Avio-putnici širom zemlje imali su kašnjenja i otkazivanja letova, a agencija za praćenje letova Flight Aware saopštila je da je u ponedeljak otkazano oko 2.900 letova.
Očekuje se da će temperature biti umerenije sredinom nedelje, ali se predviđa da će novi talas hladnog vazduha stići na jug SAD preko severnih ravnica i srednjeg zapada.
Američki mediji preneli su juče da su najmanje četiri osobe poginule u snežnoj oluji i hladnom arktičkom talasu sa rekordno niskim temperaturama.
Putnici na Međunarodnom aerodromu u Čikagu - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
DRUŠTVO
Pometnja na američkim aerodromima: Hiljade letova odloženo ili otkazano zbog hladnoće i snega /video/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala