- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Iranska revolucionarna garda preuzela odgovornost za raketne napade na severu Iraka /video/

© Foto : Twitter/Barzan Sadiq/ScreenshotEksplozija u blizini aerodroma Erbil u Iraku, arhivska fotografija
Eksplozija u blizini aerodroma Erbil u Iraku, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Iranska revolucionarna garda preuzela je večeras odgovornost za napad na, kako je navedeno u saopštenju, špijunske i terorističke baze na severu Iraka.
Iako u saopštenju nije precizirana lokacija napada, izveštaji iz Iraka sugerišu da su projektili pogodili grad Erbil. Iran je ranije, u martu 2022, napao navodne izraelske mete u Erbilu, kao odmazdu zbog vazdušnih napada u Siriji u kojima su ubijena dva iranska oficira.
Kako se navodi u saopštenju Iranske revolucionare garde, ciljevi su bile terorističke grupe, a napad je „odgovor na terorističke zločine neprijatelja Irana“.
U njihovom saopštenju se navodi da su raketni napadi čuvara islamske revolucije na „štabove špijuna i mesta okupljanja antiiranskih terorističkih grupa“ u Iraku i Siriji odgovor na nedavni teroristički napad u Kermanu (eksplozije na grob generala Kasima Sulejmanija) i u Rasku (napad na policijsku stanicu).
Baza Mosada koja je bila meta napada nalazila se u blizini američkog konzulata u gradu Erbilu, što je dovelo do pogrešnih izveštaja da su Amerikanci gađani, preneo je RT.
Kanal Ej-Bi-Si je preneo da je napadnuto osam meta u blizini američkog konzulata u Erbilu.
Prema pisanju medija, aerodrom u Erbilu je prestao sa radom nakon „veoma brutalnog bombardovanja“. Nekoliko eksplozija se dogodilo i u blizini američkog konzulata, a žrtava među osobljem iz SAD nije bilo.
Oklopno vozilo M1117 gardijan američke proizvodnje - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2024
SVET
Ponovo napadnuta američka baza u Iraku
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala