- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Iran izveo napad na ciljeve u Pakistanu; Islamabad preti: Ovo može imati ozbiljne posledice

© AP Photo / Sepahnews Zapusk raket vo vremя iranskih voennыh učeniй v Ormuzskom prolive
Zapusk raket vo vremя iranskih voennыh učeniй v Ormuzskom prolive - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Korpus čuvara islamske republike Irana izveo je napad raketama i dronovima na sedište terorističke grupe u Pakistanu, javljaju mediji.Napad je bio kombinovan - dronovi i 12 raketa. Svi ciljevi su pogođeni. Oglasio se Islamabad koji ističe da ovakvo ponašanje Irana može imati ozbiljne posledice.
Napad je bio kombinovan - dronovi i 12 raketa. Svi ciljevi su pogođeni.
Agencija Tasnim je saopštila da su dve baze grupe Džaiš el Adl (armija pravde) u pakistanskom Beludžistanu u potpunosti uništene.
U pitanju su pristalice baludžistanskih separatista.
Ima žrtava.
Džaiš al Adl postoji od 2012. godine, pridržavaju se salafijskog pravca u sunitskom islamu i bore se protiv aktuelne vlade Irana, sa pakistanske teritorije.

Pakistan zapretio: Ovo može imati ozbiljne posledice

Pakistan odlučno osuđuje raketni napad Irana na svoju teritoriju u kojem je poginulo dvoje dece, saopštio je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.
„Pakistan odlučno osuđuje ničim izazvano kršenje vazdušnog prostora od strane Irana i napad na pakistansku teritoriju. To kršenje suvereniteta Pakistana u potpunosti je neprihvatljivo i može imati ozbiljne posledice“, navodi se u saopštenju pakistanskog Ministarstva.
Kako je precizirano, u iranskom napadu poginulo je dvoje dece, a još tri devojčice su ranjene.
Visokom zvaničniku Ministarstva spoljnih poslova Irana u Teheranu uručena je protestna nota. Pored toga, iranski otpravnik poslova pozvane je u Ministarstvo spoljnih poslova Pakistana gde mu je saopšteno da će odgovornost za posledice napada snositi isključivo Iran.
Pogpedajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala