- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesiju sedma nagrada, Gvardioli prva – glasali i Stojković i Tadić

© AP Photo / Hassan AmmarTrener FK Barselone Pep Gvardiola razgovara sa Lionelom Mesijem tokom njihove polufinalne fudbalske utakmice Svetskog klupskog prvenstva protiv FK Atlante u Abu Dabiju.
Trener FK Barselone Pep Gvardiola razgovara sa Lionelom Mesijem tokom njihove polufinalne fudbalske utakmice Svetskog klupskog prvenstva protiv FK Atlante u Abu Dabiju. - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Argentinac Lionel Mesi najbolji je fudbaler u minuloj godini u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), dok je za najboljeg trenera izabran španski stručnjak Pep Gvardiola, a u glasanju su učestvovali selektor Srbije Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.
Argentinac je nagradu do sada osvojao sedam puta, dok ju je Gvardiola dobio prvi put u karijeri.
Mesi, koji je i prethodne godine dobio ovu nagradu, proglašen je za najboljeg ispred Erlinga Holanda i Kilijana Embapea.
Mesi i Holand imali su po 48 bodova nakon glasanja trenera, kapitena, novinara i navijača širom sveta, pa je pitanje pobednika odlučeno na osnovu broja prvih mesta na listama glasača.
Nagrada za najboljeg golmana pripala je Brazilcu Edersonu iz Mančester Sitija, dok je Puškaš nagradu dobio Giljerme Madruga za gol na meču Novorizontina i Botafogoa.
Najboljih 11 po izboru FIFA su Tibo Kurtoa, Kajl Voker, Džon Stouns, Ruben Dijaz, Bernardo Silva, Džud Belingem, Kevin de Brujne, Erling Holand, Kilijan Embape, Lionel Mesi i Vinisijus.
Što se glasanja tiče, selektor Srbije Stojković je pet poena dao Holandu, tri Mbapeu i jedan Rodriju, dok je kapiten Tadić pet dao De Brujneu, tri Mesiju i jedan Mbapeu.
U izboru za fudbalerku godine, u kome je Aitana Bonmati odnela ubedljivu pobedu, selektor Srbije Dragiša Zečević pet bodova je dao Salmi Paraljuelo, tri Aitani Bonmati, a jedan Kiri Volš.
Kapiten Violeta Slović dala je pet bodova Aitani Bonmati, tri Sem Ker i jedan Salmi Paraljuelo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala