- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Dodeljene Emi nagrade: Trijumfovali „Naslednici“

© AP Photo / Chris PizzelloSara Snuk i Ebon Mos-Bakrah na dodeli Emi nagrada
Sara Snuk i Ebon Mos-Bakrah na dodeli Emi nagrada - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
U Los Anđelesu su po 75. put dodeljene Emi nagrade, koje se smatraju najvišim priznanjem američke TV industrije, odnosno „televizijskim Oskarom“. Serije „Naslednici“, „Govedina“ i „Medved“ osvojile su najviše nagrada.
U kategoriji najbolja dramska serija nagradu je dobila serija „Naslednici“ (Succession), a Sara Snuk, Kieran Kalkin i Metju Mekfejden, glavni protagonisti ove serije, osvojili su glumačke nagrade.
Serija „Medved“ (The Bear) osvojila je nagradu u kategoriji najbolja humoristička serija, ali i Emije za tri glumačka ostvarenja – za zvezdu serije Džeremija Alena Vajta i sporedne glumce Ajo Edebiri i Ebona Mos-Bakraha.
Netfliksova serija „Govedina“ (Beef) dominirala je u kategoriji ograničenih serija, a za najboljeg glavnog glumca u limitiranoj seriji ili TV filmu proglašen je Stiven Jun za ulogu u „Govedini“.
Najbolja sporedna glumica je Dženifer Kulidž, koja je nagrađena za ulogu u seriji „Beli lotus“.
Ceremonija dodele Emija, koju je vodio glumac Entoni Anderson, održana je nakon četvoromesečnog odlaganja zbog štrajkova u Holivudu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala