- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aleksandru „pojeli živci“, a Dušan ljut na sebe – oboje muči ista boljka

© Foto : Teniski savez SrbijeAleksandra Krunić
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
Pratite nas
Aleksandra Krunić i Dušan Lajović su završili učešće na Australijan openu posle svega jednog kola, a posle svojih mečeva su istakli da im takvi porazi teško padaju i istakli su da veliku ulogu u svemu ima nametnuti pritisak – Krunićevoj da iskoristi zaštićeni renking, a Lajoviću da konačno uradi nešto više na Gren slem turniru.
Krunićeva pokušava da se vrati u staru formu posle teške povrede kolena i dve operacije, ali nije uspela da izvuče najbolje iz sebe u Australiji.
„Otišla sam ranije u krevet, ali nisam spavala, celu noć sam se vrtela, zaspala sam tek oko šest ujutru. Živci su me pojeli. Jasno je da fizički još nisam na potrebnom nivou, pogotovo kada je reč o nogama – nedostaje mi i treninga i mečeva. Idemo korak po korak, ali još nisam dovoljno koraka napravila“, rekla je Aleksandra.
Kako je istakla suočava se sa čudnom situacijom i „imperativom“ da ostvari najbolje rezultate u narednom periodu jer igra pod zaštićenim renkingom.
„Ostalo mi je još po osam turnira i u singlu i u dublu sa zaštićenim rangom – osećam pritisak, nikada nisam bila u ovakvoj situaciji, kao da je ’sad ili nikad’ zbog zaštićenog ranga. Tačno osetim da ne mogu da igram duge poene – mogu jedan-dva, ali onda nemam energije. Malo i bežim od desne noge na forhendu, ipak se dobro sećam kako sam se povredila. Koordinacija pokreta mi još nije tu – noge rade jedno, ruke drugo, potrebno je vreme, donosim sebi nejasne odluke“.
Potrebno je vreme, ali je Krunićeva nestrpljiva da se vrati u formu.
„Kljuca me u mozak to kada ne mogu nešto da uradim nogama, to mi se nikada ranije nije dešavalo, ali posle dve operacije… Jačam noge, ali moram da radim i na eksplozivnosti – pre nisam radila toliko u teretani, ali sada mam osećaj da moram da nadoknadim sve vreme koje sam propustila. U oktobru sam se vratila turnirima, nisam imala ni pripreme jer sam se razbolela, uvek je nešto stani-kreni. Znam šta sam radila kada sam bila u top 50, radim to i sada i nadam se da će klikne. Ne mogu da kažem da sto posto verujem da ću se vratiti – svaki dan je neka sumnja ili dilema. Još mi je stegnuto koleno, kad ustanem, treba mi dvadeset minuta da ga savijem, nekad sam u fazonu da se više nikada neću kretati kao nekad. Ide nabolje, doduše, sada sam negde između oporavka i trenažnog procesa. Moram da prođem kroz ovo blato, kroz ovakve razočaravjuće mečeve, nije realno da sada sebe upoređujem sa onom koja sam nekada bila. Bitno da je koleno u redu, da je sada glavni trening, to me teši. Korak po korak, šta da radimo“, zaključuje 30-godišnja Krunićeva.
Ljut na sebe posle poraza bio je Dušan Lajović koga je porazio gotovo anonimni Italijan Đulio Cepijeri.
„Najviše me boli što sam opet izgubio na startu, jer već šest-sedam meseci igram na visokom nivou. Stavio sam sebi pritisak da tako bude i na slemovima, nisam uspeo“, rekao je Lajović.
Zna i šta je trebalo da radi, ali...
„Taktički, ne znam šta sam mogao drugačije, ali trebalo je bolje da riterniram na drugi servis, to je bilo očigledno i ovako, a vidi se i po statistici. To je bila bitna stavka. Prvi servis mu je teško čitati, to je više reakcija, a na drugi servis sam morao bolje“.
Srpski teniser navodi da ne misli da su potrebne radikalne promene.
„Na dobrom sam putu u poslednjih osam-devet meseci. Prošle godine sam igrao dobro, otvorilo se na nekoliko mesta. Bio sam solidan u Adelejdu, dobio Kokinakisa, a protiv Lehečke je bio potpuno drugačiji sport na terenu broj 3, dobio me je, a on je posle osvojio turnir. Stvari su blizu, treba samo istrajati. Ne mislim da je ovo nešto alarmantno. Prošle godine su dva slema otpala zbog boginja, bilo je atipičnih situacija, nadam se da neće biti nepredviđenih stvari ove sezone. Dobro se osećam inače, ali besan sam zbog poraza jer sam video šansu – kad mi se smiri glava, uradiću analizu“, istakao je Lajović.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2024
SPORT
Lajović za Sputnjik o Srbiji, Novaku, mentalnom zdravlju i boginjama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala