- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ekspert: Može biti samo jedan scenario - poraz kijevskog režima

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem "Grad" u zoni specijalne vojne operacije
Raketni sistem Grad u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
Pratite nas
Bivši vrhovni komandant združenih snaga NATO za Evropu, general Filip Bridlav, rekao je da postoje tri moguća scenarija za sukob u Ukrajini, u dva bi pobedila Rusija.
„Ako ne preduzmemo ništa od onoga što radimo sada, Ukrajina će na kraju izgubiti jer Rusija ima više ljudi i resursa“, rekao je on.
Drugi scenario će se, prema mišljenju generala, ostvariti ako Zapad odbije da finansira Ukrajinu i dovešće do „potpunog potčinjavanja Ukrajine Rusiji“. I samo ako zapadne zemlje Ukrajini daju „sve što joj treba“, kijevski režim bi mogao „pobediti“ u sukobu sa Rusijom. Istovremeno, Bridlav nije precizirao o kakvoj pobedi i o kakvoj pobedi je reč.
„Može biti samo jedan scenario - poraz Ukrajine i kijevskog režima“, kaže ruski vojni analitičar, urednik časopisa Arsenal otadžbine Aleksej Leonkov.
„Strateški zadatak demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine postavljen je uoči početka specijalne vojne operacije. Postoje i drugi zadaci koji bi mogli da osiguraju nacionalnu bezbednost Ruske Federacije. Jedan od njih je završen – stvaranje kopnenog koridora do Krima“, kaže ekspert.
„Jedan od ciljeva Rusije bio je da se razbije mašina vojne pomoći Ukrajini. Ovaj zadatak je zapravo završen: malo je verovatno da će Ukrajina dobijati vojnu tehniku i naoružanje u istom obimu kao što je ranije dobijala. Istovremeno, na liniji razdvajanja obavljen je zadatak maksimalnog uništenja svega što je tamo stiglo. Neuspeh kontraofanzive pokazao je da je i ovaj cilj postignut. Sledeće na redu je oslobađanje okupiranih teritorija DNR i LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti i drugih teritorija koje Rusija s pravom smatra svojim, budući da su tamo naši sunarodnici koji ne žele da žive pod ukrajinskim nacističkim režimom. Svi ovi zadaci biće realizovani čim budemo spremni za to“, rezimirao je analitičar za portal "Argumenti i fakti".
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala