Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Zahvaljujući Danici Marinković utvrđene nepobitne činjenice o Račku

© Foto : Sputnjiku ustupila Kancelarija za Kosovo i MetohijuDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa nekadašnjim istražim sudijom Danicom Marinković
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa nekadašnjim istražim sudijom Danicom Marinković - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa nekadašnjim istražnim sudijom Danicom Marinković, koja je 15. januara 1999. godine sprovela uviđaj u vezi sa događajima u Račku i uprkos brojnim pritiscima, hrabro čitavom svetu iznela istinu zasnovanu na naučnoj ekspertizi i prikupljenim dokazima, navedeno je u saopštenju.
Petković je zahvalio Marinković što nepokolebljivo istrajava u borbi za istinu, pravdu i slobodu i konstatovao da je njena profesionalna i metodična istraga doprinela da se utvrde nepobitne činjenice o događajima u Račku i njeni dokazi će ostati baština i narednim generacijama.
„Činjenice koje je za istoriju sačuvala Danica Marinković ruše svaki pokušaj fabrikovanja događaja u Račku koji su poslužili kao nesuvislo opravdanje i povod za protivpravnu agresiju dela međunarodne zajednice na SR Jugoslaviju“, navodi se u saopštenju.
Hrabrost i profesionalizam sudije Marinković, prema rečima Petkovića, uče nas da se istina mora braniti čvrsto, nepokolebljivo i argumentovano, jer Srbija je i danas često žrtva propagandnog delovanja i specijalnog rata koji se protiv nje vodi, a na koji je moguće odgovoriti samo istinom i nikako drugačije.
Marinkovićeva je naglasila da nikad nije kasno boriti se za istinu.
„Najveća mi je satisfakcija što smo moje kolege i ja prikupili dokaze i utvrdili istinu koju nam niko ne može oduzeti”, zaključila je sudija Marinković.
Pogledajte i:
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju sastao se sa nekadašnjim istražim sudijom Danicom Marinković
Vilijam Voker na sahrani Albanaca u selu Račak u februaru 1999. - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
SRBIJA
Događaj koji je bio povod za NATO bombardovanje – 25 godina od slučaja Račak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala