- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan bojažljivo počeo – a onda posle preokreta srušio Cibonu

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su ekipu Cibone u 16. kolu ABA lige rezultatom 87:74 (20:25, 20:13, 21:13, 26:23).
Kao da su košarkaši Partizan prepisali početak utakmice sa Makabijem na meč sa Cibonom. Domaći tim na startu je delovao agresivnije i bolje, pa je tako Cedevita imala vrlo rano plus 12.
Crno-beli izgubili su u prvoh deset minuta tri lopte, a posebne probleme pravio je Aleksandar Aranitović, bivši košarkaš Partizana, koji je za kratko vreme upisao sedam poena i četiri asistencije.
Međutim, već na početku druge deonice Partizan je uspeo da preokrene rezultat i preuzme kontrolu boljim šutom iz igre, kao i defanzivnim skokom.
U trećoj četvrtini crno-beli stigli su do dvocifrene prednosti od 12 poena, a odličnu sekvencu odigrao je Danilo Anđušić.
Košarkaši Partizana nastavili su da uvećavaju prednost koja je dostigla i 14 poena razlike, ali usledila je serija Cibone od deset poena. Stopio je domaći tim razliku na četiri poena na šest minuta do kraja utakmice.
Prekinuo je tu seriju Ognjen Jaramaz sa linije penala, a zatim je važnu trojku ubacio Bruno Kaboklo. Brazilac je dominirao u završnici, vratio je Partizanu dvocifrenu prednost i bio je najbolji pojedinac crno-belih sa 18 poena, dva skoka i asistencijom, dok ga je Anđušić pratio sa samo jednim poenom manje, četiri skoka i tri asistencije.
Po deset poena imali su Balša Koprivica, Jaramaz i Zek Ledej, dok je u timu Cibone najefikasniji bio Arantinović sa 17 poena, tri skoka i čak osam asistencija.
Luka Vildoza - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
SPORT
Luku će skupo koštati dolazak u Zvezdu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala