- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Želeo je makar još jedan susret sa Novakom – ali sada najavljuje kraj

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
Pratite nas
Endi Mari, britanski teniser, nadao se da će odigrati meč sa Novakom Đokovićem na Australijan openu posle osam godina, ali proslavljeni Britanac poražen je prvom kolu od Tomasa Ečeverija rezultatom 6:4, 6:2, 6:2.
Da je Endi Mari uspeo da stigne do trećeg kola Australijan opena sastao bi se verovatno sa Novakom Đokovićem, a to bi bilo prvi put posle osam godina da se dvojica velikih rivala sastanu u Melburnu.
Do sada su odigrali 36 mečeva, od toga pet na prvom Grend slemu u sezoni i svaki put je slavio srpski as. Kada je pogledao žreb i saznao da bi mogao da se sretne sa Novakom izjavio je da bi bio srećan da dođe do toga.
"Bio sam svestan da smo u istom delu žreba, ali da se prvo nadam da ću da dođem do trećeg kola. Nisam bio baš najbolji na grend slemovima poslednjih nekoliko godina, tako da ću da budem koncentrisan na taj prvi meč. Svakako da bih voleo da imam tu priliku da igram protiv Novaka, ako je moguće", izjavio je Mari.
Međutim, Ečeveri je iznenađujuće lako uspeo da savlada borbenog Marija koji se prošle godine u Australiji borio do poslednjeg daha, a svaki meč završen je posle pet setova.
Sada Britanac više ne može da se bori na isti način, a posle poraza otkrio je da je odigrao verovatno svoj poslednji Australijan open u karijeri.
„Definitivno postoji šansa da je ovo moj poslednji meč u Australiji. Najverovatnije zbog toga kako se i sam meč odvijao i šta se sve dešavalo. Dok si na terenu, pokušavaš da kontrolišeš emocije, da se fokusiraš na poene. Onda kad dođeš u situaciju da te poen deli od ispadanja, onda ne možeš da veruješ da je to prošlo tako brzo“, rekao je Marej na konferenciji.
Istakao je Endi i ono što je bilo evidentno, a to je da više ne igra kao pre.

„U poređenju sa mečevima koje sam ovde igrao prošle godine, osećaj je potpuno drugačiji. Voleo bih da je sam uspeo više da uključim publiku u meč. Razočaran sam zbog načina na koji sam igrao i svega toga. Težak, baš težak način da završiš“, zaključio je Endi Mari.

Marijevu karijeru prekinule su povrede, morao da je ugradi i veštački kuk, ali je uprkos svemu uspeo da se bori, igra maratonske mečeve i pobeđuje. Ipak, Britanac očigledno oseća da je trenutak da kaže zbogom tenisu.
Proslavljeni Mari ima 46 titula, od toga tri Grend slema.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
SPORT
Novak otvorio dušu: Ne dolazim sa zapada i nisam se plašio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala