- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijskih pet sati i poraz Grend slem šampiona – Australija gledala spektakl

© AP Photo / Andy WongDominik Tim
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
Pratite nas
Spektakl u prvom kolu priredili su Feliks Ože Alijasm i Dominik Tim, a posle pet sati Kanđanin je pobedio Grend slem šampiona rezultatom 6:3, 7:5, 6:7, 5:7, 6:3.
Kada je žreb odlučio da spoji Feliksa Ože Alijasima i Dominika Tima u prvom kolu Australijan opena, znalo se da će to biti praznik za ljubitelje belog sporta i bio je. Viđen je najduži meč u istoriji prvog kola Australijan opena.
Kanadski teniser nije u zavidnoj formi već neko vreme, ali zna da se suprotstavi bilo kome, dok je Tim za mnoge jedan od najvećih talentata koji je tenis ikada video.
Počeo je Alijasim bolje, prvi je napravio brejk i osvojio drugi set, ali je u drugom usledila epska borba. Obojica su jedan drugom oduzeli servis gem, ali jedan više brejk ponovo u završnici seta napravio je Ože Alijasim.
Činilo se da Tim više nema šta da traži na terenu, ali ako je nešto naučio svoje navijače i rivale jste to da uvek može da se vrati.
Izuzetno napet treći set proticao je sa sigurnim servis gemovima obojice tenisera, a samo je jednu šansu imao Kanađanin, međutim Austrijanac je sačuvao taj gem i set je otišao u taj- brejk.
Tamo je Tim bio odličan i već je nagovestio da će zakomplikovati meč, a onda je sjajno otvorio i četvrti set jer je odmah stigao do brejka. Drama je dostigla vrhunac kada je kanadski teniser vratio taj brejk.
Poslednji voz ponovo hvata Tim i još jednom protivniku oduzima gem, kasnije potvrđuje taj brejk i stiže do izjednačenja.
Međutim, kao da je Grend slema šmapion izgubio snagu, u petom setu i dalje je na neverovatan način stizao loptice, ali znao je Feliks sa prelomi. Napravio je brejk u drugom gemu i sačuvao ga do kraja.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
SPORT
Medvedev prošao posle predaje Francuza, odustao i Raonić – kraj za dvojicu teniskih velikana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala