- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Biković kritikovao film Anđeline Džoli o ratu u BiH: Ono što je prikazano je daleko od istine

© Sputnik / Lola Đorđević Glumac Miloš Biković
 Glumac Miloš Biković - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
Pratite nas
Poznati srpski glumac Miloš Biković u intervjuu za ruski portal „Vokrug TV“ kritikovao je rediteljski prvenac holivudske glumice Anđeline Džoli pod nazivom „U zemlji krvi i meda“ iz 2012. godine koji govori o ratu u Bosni i Hercegovini devedesetih godina.

„Film je loš i zasnovan je na veoma sumnjivim pretpostavkama. Mislim da je ono što je tamo prikazano daleko od istine i nema baš visoku umetničku vrednost. Dakle, ako niste pokušali to da dostignete i daleko ste od istine, u čemu je onda vrednost tog filma?“, rekao je Biković.

On je priznao da ne razume zašto je Anđelina Džoli odlučila da prihvati taj projekat, te je pretpostavio da su na njenu odluku uticale „političke manipulacije“.
„Mislim da na filmu ne bi trebalo da bude mesta političkom izražavanju“, poručio je Biković.
Ranije je saopšteno da će se glumačkoj postavi treće sezone nagrađivane HBO serije „Beli lotos“ (The White Lotus) pridružiti Miloš Biković, zajedno sa Kristijanom Fridelom, Morganom O'Rajli, Lekom Petrovardijem i Šalini Pirs.
Početak snimanja nove sezone planiran je za februar na ostrvima Koh Samuiji i Puket, kao i u Bangkoku na Tajlandu i pratiće novu grupu gostiju u čuvenom letovalištu „Beli lotos“, navodi se u saopštenju.
Pogledajte još:
Film Sluga 2 - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
KULTURA
Film „Sluga-2“ nastavlja da obara sve rekorde
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala