- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusi doneli Srbiji dve medalje

© Foto : Rvački savez SrbijeAleksandar Komarov
Aleksandar Komarov - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
Pratite nas
Rvačka reprezentacija Srbije osvojila je ukupno tri medalje na prvom ovosezonskom Ranking turniru, koji je održan u Zagrebu. Do srebrnog odličja stigla je Fani Nađ u konkurenciji dama, dok su do bronzanih medalja stigli Georgi Tibilov i Aleksandar Komarov u muškoj konkurenciji.
Od ostalih naših takmičara Sebastijan Nađ bio je peti, Ali Arsalan je zaustavljen u četvrtfinalu, dok su u prvom kolu poraženi Luka Katić, Mario Vuković, Boris Petrušić i Aleksa Ilić.
Ovo je Komarovu, osvajaču bronze, prvo takmičenje na kojem igra za reprezentaciju Srbije jer je iz Rusije za čiju je reprezentaciju i igrao, ali je kraj prošle godine dobio dozvolu da se bori pod srpskom zastavom u kategoriji do 87 kilograma.
Dok je Komarov sada debitovao za Srbiju u reprezentaciji je od prošle godine Tibilov koji je već na Evropskom prvenstvu pokazao majstostvo kada je stigao do bronze u kategoriji do 60 kilograma.
„Veoma sam zadovoljan učinkom. Osvojene su medalje u konkurenciji 700 rvača iz 50 zemalja. O značaju ovih rezultata govori i podatak da smo na ovom turniru nastupili bez Viktora i Matea Nemeša, a nikada ranije ranking turnir nije bio sa ovolikim brojem učesnika“, sumirao je utiske iz Zagreba selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac.
Selektor je napomenuo da niko nije bio pod pritiskom zbog osvajanja odličja već je turnir u Zagrebu trebalo da posluži kao priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje 12. Februara u Bukureštu.
"Izuzetno visok nivo rvanja su pokazali Komarov i Tibilov, ali moram da naglasim da niko od boraca nije bio pod pritiskom osvajanja odličja. Ovo je bila prva provera posle izuzetno napornih bazičnih priprema i osnovna želja nam je bila da sagledamo trenutnu formu. Dobri su bili Ali Arsalan i Sebastijan Nađ, a Petrušić, Vuković, Katić i Ilić su veoma mladi za ovakvu konkurenciju. Još nemaju dovoljno iskustva, ali njihovo vreme tek dolazi", zaključio je Dokmanac.
Reli Budimpešta - Sijera Leone - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
SPORT
Srpska posada za afričku decu – 9.000 kilometara u 22 godine starom kombiju kroz pesak i Saharu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala