- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi ruski radar „padljot-K1“ ne propušta ni muvu u letu

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRadar „padljot-K1“
Radar „padljot-K1“  - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2024
Pratite nas
Najnoviji ruski radar „padljot-K1“ ne propušta ni ciljeve koji nisko lete, a tokom specijalne vojne operacije je pokazao svoju efikasnost.
Kako piše list „Vojni standard“, ako su se ranije, kada su se štitili od ciljeva koji nisko lete, orijentisali na avione, helikoptere i krstareće rakete, sada im ozbiljnu pretnju predstavljaju i bespilotne letelice. Ne samo da se približavaju objektima na malim visinama, već su i malih dimenzija pa ih je teško otkriti.
To je razlog što je započeta proizvodnja novih radara koji mogu da otkriju ciljeve malih dimenzija koji lete na malim visinama, ali na velikoj udaljenosti. Koncern „Almaz Antej“ je 2015. godine počeo serijsku proizvodnju za vojsku radara 48JA6-K1 „padljot-K1“.
Pokretni trikoordinatni radar radi u automatskom režimu i može da otkrije razne aerodinamičke ciljeve na udaljenosti do 300 kilometara.
„Padljot-K1“ određuje koordinate ciljeva, kome pripadaju, snima i prati i u on-lajn režimu prenosi podatke u komandne sisteme i direktno raketnim sistemima protivvazduhoplovne odbrane. Što se ranije uoči približavanje ciljeva onda će biti više vremena za pripremu i veća je verovatnoća da će biti uspešno uništeni. Vreme za koje je sistem spreman da se aktivira je 20 minuta, a radar je spreman da počne da radi nakon tri minuta.
Pogledajte i:
Radarski sistemi „Voronjež M“ - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Bivši američki obaveštajac: Rusija „isključila“ moćno američko oružje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala