- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mislio sam da sam ušao Novaku u glavu...“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2024
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković startovao je pobedom na Australijan openu pošto je posle čak četiri sata igre pobedio Dina Prižmića iz Hrvatske (6:2, 6:7, 6:3, 6:4), a njegov kolega Nik Kirjos je ispričao da je potpuno druga stvar kada se protiv Noleta igra na tri dobijena seta.
„Videli ste da i velikani poput Federera, Nadala ili Marija imaju problema u takvim situacijama protiv Đokovića na Gren slemovima. Da li mislim da postoje teniseri koji to mogu? Da, mislim. Mogu to Alkaras, Siner, Medvedev, Zverev, tu je dosta igrača koji to mogu, ali je to jako težak zadatak. Mislim da Novaka mogu da pobede, da je definitivno favorit, ali prvo ću u to morati svojim očima da se uverim...", kazao je Kirjos koji je debitovao u ulozi komentatora.
Kirjos je takođe istakao i da problem sa zglobom koji Đoković ima nije dovoljna prednost za njegove protivnike, dodajući da je najveći problem što mu je „nemoguće ući u glavu“.
„Ja sam mislio da sam to uradio kada sam osvojio set na Vimbldonu, ali je s razlogom Novak najbolji svih vremena, toliko je siguran u sebe", naglasio je Kirjos.
Objasnio je i u kakvim je sada odnosima sa Noletom, s kojim je godinama „ratovao“.
„Sada smo prijatelji. Ja igram sa ovim momcima, tuširamo se zajedno, tako da je ludo, nadam se da ću vam pomoći u komentarisanju sa onime što ja znam“.
I sam Novak Đoković je čuo njegov meč komentariše Australijanac.
„To je jako lepo, Kirjos je jedan od najpopularnijih tenisera i ono što donosi igri i sportu je specijalno i uzbudljivo. Bili smo u prilici da sinoć razgovaramo u podkastu, ali ne znam baš da li je uživao u meču od četiri sata. Nedostaje mi na terenu, sa onim svojim servisom ispod ruke!", naglasio je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala