- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu

© AP Photo / Andy WongNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2024
Pratite nas
Četiri sata i jedan minut trajao je meč prvog kola Australijan opena između Novaka Đokovića i hrvatskog tinejdžera Dina Prižmića. Duplo stariji Novak imao je samo reči hvale na račun momka iz Splita.
Novak Đoković odigrao je najduži meč ikada na jednom grend slem turniru kada je u pitanju prvo kolo, i bio je to jasan znak da Hrvat Dino Prižmić poseduje kvalitet za velike stvari.
Njegovo prvo pojavljivanje na velioj pozornici oduševilo je čak i najvećeg u istoriji belog sporta, koji nije ostao ravnodušan na sve prikazano na startu turnira u Melburnu, gde juri 11. titulu, a ukupno 25. grend slem trofej.
„Dino je zaista igrao sjajno. Posebno u drugom i trećem setu, čak i u četvrtom kada je uspeo da naniže tri gema posle mog vođstva 4:0. Pokazao je mentalnu i fizičku snagu. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu. I zaista imam samo komplimente na račun njegove igre, od trenutka kada je izašao na teren do njegovog napuštanja. Koristio je maksimalno svaku priliku, s bobzirom na to da on ima samo 18 godina i da je prvi put na jednom velikom turniru.Mislim da će sasvim sigurno uraditi mnoge velike stvari i da ćemo u budućnosti čuti mnogo toga lepog o njemu“, bile su prve Novakove reči posle trijumfa.
Đoković će sada imati vremena za odmor, kako se prvo kolo Australijan opena igra čak tri dana, tako će srpski i svetski as na teren, najverovatnije tek u sredu.
Na pitanje dvostrukog osvajača Australijan opena Džima Kurijera koji je vodio program na „Rod Lejver areni“, kako komentariše svoju igru i da li je sve u redu s povredom ruke, Novak je odgovorio:
„Za nekog ko ima 36 godina, prilično sam dobro servirao. Trudio sam se u pojedinim momentima da uživam u meču. Bilo je tu svakakvih različitih stvari, zbog toga čestitam još jednom njemu kako se borio. Fizički je bio naporan meč. Bilo je i klizavo na terenu. Imao sam neke dobre momente, svestan sam toga da sam mogao da igram i bolje i agresivnije. Biću u prilici da se polako pripremam za sledeći meč“.
Novak se na kraju zvahvalio i velikom šampionu Andreu Agasiju koji je bio u prvim redovima, i čije prisustvo ga je motivisalo.
„Hvala ti Andre, tvoje prisustvo ovde je zaista izuzetno,. Hvala ti puno, insprisao si me tvojim prisustvom ovde, pomogao mi da pobedim. Hvala vam svima“, zaključio je Novak razgovor sa Džimom Kurijerom, dvostrukim osvajačem Australijan opena.
*Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2024
SPORT
Novak se mučio, pa „razoružao“ tinejdžera iz Hrvatske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala