- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Ministarstvo poljoprivrede zaduženo da uradi predlog izjave o obrađivanju zemlje

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆSastanak Ane Brnabić sa poljoprivrednicima
Sastanak Ane Brnabić sa poljoprivrednicima - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2024
Pratite nas
Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade Srbije i biti spreman za dalje procedure, odnosno izmene i dopune zakona koje su neophodne, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Takođe, vlasnici parcela na kojima poljoprivrednici obrađuju zemljište, biće u obavezi da potpišu ugovor sa poljoprivrednicima, kako bi se mogućnosti zloupotreba svele na minimum, navedeno je u saopštenju.
Na sastanku je bilo reči o načinu prijavljivanja parcela na platformi eAgrar, pogotovo prijavljivanja onih zemljišta za koje se nikada do sada nisu dobijale subvencije, s obzirom na to da je ova tema pokrenuta na prethodnom sastanku premijera i poljoprivrednika krajem prethodne godine.
Tokom sastanka, sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja pređeni su detaljno svi koraci ovog procesa, od prijave za subvenciju do isplate.
Brnabićeva je istakla da su i poljoprivrednici i država na zajedničkom zadatku, odnosno da u najvećoj mogućoj meri pojednostave sistem prijave za subvencije s jedne strane, uz strogu kontrolu korišćenja tih subvencija s druge strane. Dogovoreno je da će se sastanci u ovom formatu nastaviti i u narednom periodu, preneo je Tanjug.
Sastanku je prisustvovala i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala